Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в сряда

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в сряда
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен започва обиколка на Западните Балкани

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в сряда стартира обиколката си на Западните Балкани с аудиенция в Албания. В четвъртък тя ще бъде в Скопие, а по-късно в Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия и Косово, написа скопското електронно издание " Рацин “. Това е записано в календара, оповестен на уеб страницата на Европейската комисия, предава Фокус.

Днес Фон дер Лайен ще се срещне с премиера Еди Рама, след което се чака да изнесе тирада на формалното разкриване на кампуса на Европейския лицей в Тирана. Утре тя ще дойде в Скопие и ще има срещи с премиера Християн Мицкоски и президента Гордана Силяновска – Давкова.

След това тя ще отпътува за Босна и Херцеговина, където първо се чака да посети региони, наранени от скорошните смъртоносни наводнения, откъдето ще се насочи към Сърбия за среща с президента Александър Вучич и премиера Милош Вучевич.


В последния ден от обиколката президентът Урсула фон дер Лайен ще посети Косово и най-после Черна гора, където ще се срещне с президента Яков Милатович и министър-председателя Милойко Спаич.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР