Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще представи
Коментари Харесай

ЕС с план за 1 трлн. евро за възстановяването на Европа след кризата

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще показа през днешния ден проект за почти един трилион евро за възобновяване след рецесията, само че ще би трябвало да завоюва и скептично настроените към него страни-членки.

Лайен ще се стреми да помогне на най-тежко засегнатите страни.

Плана за възобновяване на Франция и Германия се сблъсква с така наречен " спестовна четворка " - Австрия, Нидерландия, Швеция и Дания.

Последните поддържат отпущането на заеми, а не безплатни средства.

Вирусът умъртви минимум 172 000 души в Европа и сложи стопанската система в дълбока криза, като бизнесът към този момент едвам се отворя при към момента строго следени граници.

Италия и Испания бяха първите жертви на епидемията в Европа и към момента обременени с тежки задължения, нямаха огневата мощност на Германия и други, с цел да възстановят разрушените си стопански системи.

Европейската комисия, изпълнителната власт на Европейски Съюз, завоюва решаващата поддръжка на Германия и Франция, с цел да събере 500 милиарда евро на финансовите пазари, с цел да стартира да позволява казуса.

Германският канцлер Ангела Меркел утвърди концепция, която отчасти анулира решителното опълчване на Берлин на взаимни заеми от страна на членовете на Европейски Съюз.

Европейската комисия (ЕК) и Европейският съвет договориха през май фонд в размер на 100 милиарда евро за поддръжка за понижаване на рисковете от безработицата, оповестиха от Европейска комисия.

Схемата е основана за попречване на безработицата и подкрепяне на отбраната на работните места и служащите, наранени от пандемията от новия ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР