Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен идва у нас по покана на Кирил Петков

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще бъде в София на 8 април по покана на премиера Кирил Петков. В рамките на визитата си у нас тя ще показа персонално оценката на Европейска комисия за българския План за възобновяване и резистентност и неговото сходство с европейските условия, оповестиха от Министерския съвет.

По време на визитата си ръководителят на Европейска комисия ще организира среща с премиера. Програмата планува още Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен да посетят планове, чиято реализация е обвързвана с Плана за възобновяване. За идно посещаване на ръководителя на Европейска комисия Петков заяви по време на визитата си в Брюксел предходната седмица, като даже заяви в задатък, че се чака тази аудиенция да е обвързвана с окончателното утвърждение и сключване на българския проект за възобновяване от страна на Европейска комисия

Той беше предаден на 15 октомври 2021 година В рамките на оценката Европейска комисия акцентира нуждата от промени в области като енергетика, господство на закона и превоз, с цел да бъде реализирано сходство с европейските условия. В резултат на работата на премиера Петков и на държавното управление бяха осъществени нужните промени и проектът е финализиран, показват от държавната пресслужба. 

Планът включва над 100 вложения и промени, които освен ще засилят икономическия напредък, само че и ще оказват помощ на българската стопанска система да се приготви за сегашните и бъдещи провокации, прибавят оттова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР