Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския
Коментари Харесай

Ключови моменти от речта на Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент, откогато пое Комисията през декември 2019 година

Политическият климат се промени извънредно доста от този момент, като европейците се борят с икономическите и здравни последствия от пандемията от ковид, отбелязва " Политико ".

" Бъдете смели " за опълчване на Русия и Турция, приканва Фон дер Лайен

Европейски Съюз готви заледяване на активи, сходно на закона Магнитски в Съединени американски щати

Ето и някои основни моменти от речта на Фон дер Лайен:

Лидерът на Комисията прикани европейците да останат спокойни и да се доверят на Брюксел.

" Ние превърнахме страха и разделянето сред страните членки в доверие към нашия Съюз, показахме, че това е допустимо, и това е допустимо, когато се поверявам един на различен и се доверяваме на европейски институции ", означи тя.

Фон дер Лайен разгласи, че здравната рецесия изисква нови здравни политики. Германският политик поддържа укрепване на Европейската организация по медикаментите и основаване на Европейски орган за биомедицински проучвания и развиване като този в Съединени американски щати. Тя също разгласи проекти за огромна среща на върха за международното опазване на здравето в Италия идната година, когато европейската страна е ръководител на Г-20. Призова за стратегически ресурси поради зависимостта от веригата на доставки, най-вече фармацевтични артикули.
 Фон дер Лайен дефинира Европейски Съюз като единен съюз, трансформирал страха в доверие
Фон дер Лайен дефинира Европейски Съюз като единен съюз, трансформирал страха в доверие

Това е моментът Европейски Съюз да поведе, да облекчи бюрокрацията, да реализира благополучие

Председателят на Европейската комисия отбрани проекта си за определяне на " работна рамка за минимални заплати " в Европейски Съюз.

" Всеки би трябвало да има достъп до минимална заплата " , сподели някогашният министър на труда на Германия.

За бъдещето на Шенген Урсула Фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз би трябвало да отстрани пречките в единния пазар, да понижи бюрокрацията и да възвърне четирите свободи - придвижването на артикули, услуги, капитали и хора. Европейски Съюз би трябвало изцяло да възвърне действието на свободното придвижване. Ние ще предложим нова тактика за бъдещето на Шенген , заяви тя.

Председателят на Европейската комисия удостовери нов проект за излъчванията. " Европейската комисия предлага увеличение на задачите 2030 за понижаване на излъчванията до минимум 55% ", заяви тя.

Фон дер Лайен е уверена, че пандемията е ускорила цифровите нововъведения, обявявайки, че " идващото десетилетие би трябвало да бъде цифровото десетилетие на Европа ".

Германският политик разгласи, че би желала 37% от отпуснатите 750 милиарда евро за възобновяване от ковид да бъдат изхарчени за новия " Зелен курс ".

Фон дер Лайен сподели, че във времена на рецесия Европа не се е обърнала към " Европа първа " или " самообслужаща агитация " . Тя акцентира, че Старият континент управлява световния отговор с организации като Световната здравна организация.

Председателят на Комисията предизвести, че Пекин " не е наш сътрудник ".

" Китай е договарящ сътрудник, стопански съперник и систематичен противник. Отношенията сред Европейски Съюз и Китай по едно и също време са едни от най-важните стратегически и едни от най-предизвикателните ", предизвести тя. Тя също означи, че Китай би трябвало да направи повече в битката с климатичните промени и да се трансформира във водещ образец.

Урсула фон дер Лайен разкритикува европейските столици за бавната им реакция във външната политика . " Какво ни задържа? Защо даже елементарни послания за полезностите на Европейски Съюз се отсрочват, отхвърлят или се трансформират в пленник на други претекстове? Когато страни членки кажат, че Европа е прекомерно мудна, аз споделям, бъдете смели и най-сетне преминете към гласоподаване с квалифицирано болшинство , минимум за човешките права и налагането на наказания ", прикани Фон дер Лайен.

Шефът на Европейската комисия намерено упрекна Русия в зловредни дейности, в това число опити за ликвидиране.

Казах, че отравянето на Алексей Навални не е индивидуален случай. Този модел не е изменен, посочи тя, като има поради съветските офанзиви с отрова, интервенция в изборите и други дейности.

" И нито една тръба няма да промени това " , акцентира тя, като има поради " Северен поток-2 ".

Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейски Съюз е на страната на народа на Беларус . По думите й народът на Беларус не са фигури от някоя шахматна дъска.

По отношение на Турция тя разяснява, че опитите за заплашване на съседи от страна на Анкара не са оправдани.

За Брекзит и Доналд Тръмп Урсула фон дер Лайен съобщи, че " ние се нуждаем от ново начало със остарели другари от двете страни на Атлантика и от двете страни на Английския канал ".

" Ние не постоянно сме съгласни с решения на Белия дом, само че ние постоянно ще ценим високо трансатлантическия съюз ", учреден на споделена история и връзки сред народите.

В предизвестие към Лондон Фон дер Лайен прикани Европейския парламент да ратифицира всяка договорка с Обединеното кралство. Тя прикани премиера Борис Джонсън да не нарушава закона.

Урсула фон дер Лайен изиска взаимност в региона на миграцията.

Лидерът на Европейска комисия разгласи, че в края на месеца Комисията ще одобри първия годишен отчет за върховенството на закона , покриващ всички страни членки.

Според нея бъдещето на Западните Балкани е в Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР