Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен постави началото

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен постави началото
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Единен европейски център трябва да координира борбата с трафика на мигранти

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сложи началото на Глобален алианс против трафикантите на мигранти. Началото на световния алианс беше сложено на конференция в Брюксел през вчерашния ден, в която участваха представители на 57 страни от света.

" Трафикът на мигранти е световно и общо предизвикателство. Трябва да стартираме нова епоха на съдействие ", съобщи председателката на Европейска комисия.

" Знаем какъв брой е мъчно да се противопоставим на трафика на мигранти, само че когато обединим силите си, реализираме прогрес ", сподели Фон дер Лайен, представена Sky 24

" След визитата ми на остров Лампедуза обединихме сили с Италия. Управлението на (миграционната) рецесията е значимо, само че не задоволително. Нужен е систематичен отговор, който да изключва трафикантите от тези действия ", акцентира Фон дер Лайен, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че е належащо установяването на нови двустранни партньорства, които да се концентрират върху пътищата на миграцията, само че също има потребност и от един световен алианс.
Сътрудничеството сред страните от Европейски Съюз беше централният фокус в речта на председателката на Европейска комисия.

" Трябва да сътрудничим сред страните членки и институциите с един единствен европейски център, който да координира информациите. Европол би трябвало да усили личните си сили, с цел да поддържа страните членки ", сподели Фон дер Лайен и разгласи актуализация на европейското законодателство, с цел да стане по-ефикасна битката против трафика на мигранти.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР