Лидерът на ЕС посети опустошената от наводнения Словения, за да обсъди помощ за възстановяване

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Словения,
Коментари Харесай

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Словения, за да покаже солидарност и да обсъди как ЕС може да помогне на своите малки държава-членка, която беше опустошена от скорошни наводнения, които убиха най-малко шестима души и причиниха големи щети

От Асошиейтед прес 9 август 2023 г., 6:50 ч. Папа Франциск каза в сряда, че се моли за жертвите на наводненията в Словения и Грузия и предложи благодари на онези, които оказват помощ.

„През последните дни драматични природни явления в Словения и Горгия причиниха много материални разрушения“, каза той. „Моля се за жертвите, изразявам духовната си близост със семействата им и с всички, които страдат от тези бедствия, като същевременно благодаря на тези, които предложиха помощ, особено на доброволците.“

Експерти в Словения предупредиха, че въпреки че дъждът е спрял, надвисва допълнителна опасност от свлачища в напоени с вода райони. Метеорологичната служба на Словения съобщи, че миналия четвъртък и петък за по-малко от ден е паднало едномесечно количество дъжд.

Няколко силни бури в алпийската нация по-рано през лятото отнесоха покриви, повалиха хиляди дървета и убиха един човек в Словения и четирима други другаде в региона.

Внезапни наводнения също бяха докладвани в съседни Австрия и Хърватия, а проливни дъждове и бури причиниха големи щети по-на изток в Сърбия, която е надолу по течението на набъбналата река Сава, която тече от Словения и Хърватия над Балканите.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР