Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отчете пред

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отчете пред
Коментари Харесай

ЕК признава за допуснати грешки при осигуряването на covid-ваксините

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен регистрира пред Европейския парламент позволените неточности при обезпечаването на имунизациите против COVID-19.  

" Закъсняхме с издаването на достъп до пазара на препаратите, бяхме оптимисти за индустриалните благоприятни условия и прекомерно уверени, че доставките ще дойдат в точния момент, уточни тя. Урокът е, че подценихме компликациите пред всеобщото произвеждане. Подготвяме законодателство, което да разреши по-бързо утвърждение на имунизациите. Бяха позволени неточности и надълбоко скърбя за решението, обвързвано с границата в Ирландия, поправихме се. Не имаме намерение да ограничаваме осъществяването на контракти за експорт на ваксини от Европейски Съюз ", добави ръководителят на комисията.  

" Осигурихме авансово милиарди евро за развиване на индустриални мощности и в този момент чакаме предсказуемост. Ваксинацията в Европейски Съюз набира скорост, към този момент 17 милиона европейци бяха ваксинирани. Запазваме задачата до края на лятото да бъдат имунизирани 70 на 100 от пълнолетните жители на Европейски Съюз. Правилно беше дружно да поръчаме имунизациите, другояче щеше да настъпи краят на нашата общественост ", сподели още Урсула фон дер Лайен.  

Тя означи, че за производството на имунизациите са нужни над 400 съставки, доставяни от над 100 сдружения. " Ще се постараем да осигурим достъп до всички подписани съглашения с производителите на ваксини, тъй като доверието се основава на бистрота ", съобщи ръководителят на Европейската комисия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР