Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС ще използва аварийна спирачка заради новия Covid вариант

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи в Туитър, че Европейският съюз има намерение да употребява своя механизъм за " спешно прекъсване ", за да спре разпространяването на новооткрития и прилежащи страни.

Комисията " ще предложи, в тясна съгласуваност с държавите-членки , да задейства спешната спирачка, за да спре въздушното пътешестване от южноафриканския район заради разновидността на безпокойствие B.1.1.529 ", написа тя.

Фон дер Лайен прикани по-рано за усилване на имунизацията , " имунизацията предотвратява смъртните случаи. Нека си създадем бустерни ваксини 6 месеца след първичната имунизация, с цел да поддържаме имунитета си висок. Имаме задоволително дози. В края на тази седмица ще доставим 1 милиард дози на нашите държави-членки ".

По-рано през днешния ден английският министър на превоза Грант Шапс означи, че във връзка с неговата трансмисивност и способността му да заобикаля имунологичните бариери .

The will propose, in close coordination with Member States, to activate the emergency brake to stop air travel from the southern African region due to the variant of concern B.1.1.529.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)  Азиатските страни бързо стягат Covid ограничавания поради новия африкански вид
Азиатските страни бързо стягат Covid ограничавания поради новия африкански вид

Тези страни се оправят по-добре от други райони по света посредством строги превантивни ограничения, проби и граничен надзор

Германия и Италия взеха решение в петък да спрат полетите от Южна Африка , с цел да спрат разпространяването на новооткрития вид.

Съобщенията бяха направени от италианския здравен министър Роберто Сперанца, който излезе с изказване и немски министър, представен от организация Франс прес.

" Нашите учени учат новия вид B.1.1.529 . Междувременно ще предприемем допустимо най-голяма нерешителност ", се споделя в изказването на Сперанца.

Германският здравен министър Йенс Шпан предизвести, че обстановката с COVID-19 в страната е " трагична " и прикани за " доста понижаване " на контактите , с цел да се ограничи разпространяването на вируса. Той предложи " най-малко анулация на огромни събития и тържества " и прикани за съвещание на държавното управление, с цел да се обсъдят новите ограничавания.

Говорейки за новия вид на ковид, Шпан сподели, че е прекомерно рано да се вършат изводи, в това число дали имунизациите са ефикасни против него. Германия ще спре множеството пътувания от Южна Африка, защото следи разновидността, който е " доста обезпокоителен ".

разгласи в петък, че е записало първия си случай на новия африкански вид на COVID-19, като инфектираното лице е израелец, завърнал се от Малави .

Световната здравна организация (СЗО) ще свика през днешния ден по отношение на новия вид на COVID-19. Опасенията на учените са, че той е с огромен брой разновидности .
 Фон дер Лайен: В пандемия на неимунизираните главен приоритет е имунизацията
Фон дер Лайен: В пандемия на неимунизираните главен приоритет е имунизацията

За Беларус: Режимът и неговите поддръжници са действителна заплаха за сигурността на Европейски Съюз, съюзът има волята и решимостта да се изправи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР