Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че
Коментари Харесай

ЕС дава 75 млн. евро хуманитарна помощ за Газа

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейски Съюз утроява филантропичната помощ до 75 милиона евро за Ивицата Газа, която е изправена пред ответна бомбардировка от Израел поради смъртоносната офанзива на „ Хамас ”.

Израел предизвести 1,1 милиона души да се изтеглят от северната част на Газа преди предстоящата широкомащабна сухопътна атака против „ Хамас ”, седмица откакто ислямистката формация предприе най-смъртоносната офанзива в историята на Израел.

„ Ще продължим тясното си съдействие с Организация на обединените нации и нейните организации, с цел да подсигуряваме, че тази помощ ще доближи до нуждаещите се в Ивицата Газа “, сподели Фон дер Лайен в изказване след диалог с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, съобщи БГНЕС.

По-рано организацията на обединените народи насочи незабавен апел за 294 милиона $ за справяне с най-спешните потребности в Газа и окупирания Западен бряг заради скорошните боеве.

„ Комисията поддържа правото на Израел да се пази против терористите от „ Хамас ” при цялостно ценене на интернационалното филантропично право. Ние работим интензивно, с цел да подсигуряваме, че почтените цивилни в Газа получават поддръжка в този подтекст “, добави тя.

Комисарят за ръководство на рецесии Янез Ленарчич акцентира, че е от значително значение да се обезпечи безвреден и безграничен достъп за филантропична помощ.

По-рано тази седмица Европейски Съюз разгласи незабавен обзор " на своята помощ за развиване за палестинците след офанзивата на „ Хамас ”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР