Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен иска да

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен иска да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Нека използваме руски средства за Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен желае да употребява замразените съветски активи в поддръжка на Украйна.

Към днешна дата вредите в страната на войната се правят оценка на 600 милиарда евро. Повече от 300 милиарда евро в запасите на Руската централна банка се считат за блокирани.

Фон дер Лайен даде и ново предложение - да се сътвори нов профилиран съд, който да преследва закононарушения, осъществени по време на войната. „ Готови сме да работим с интернационалната общественост, с цел да предоставим допустимо най-голяма интернационална поддръжка за този профилиран съд.Руското навлизане в Украйна донесе гибел, опустошаване и неописуемо страдалчество “, съобщи ръководителят на Европейската комисия.

Проблемите с спирането на тока не престават

Украински и съветски войски сега се бият в Донецка, Луганска и Днепропетровска области.

Твърди се, че ходът на фронта в Донбас се е трансформирал малко през последните няколко седмици. Докато украинските войски упрекват руснаците, че са стреляли с артилерийски снаряди, съветски губернатор упреква украинската войска, че е атакувала електроцентрала в Русия. „ Бяха изстреляни общо към единадесет ракети.

„ Поразена е електроцентрала “, написа губернаторът на Курска област в „ Телеграм “. По тази причина имаше частични спирания на тока в регионите Суджа и Коренево на североизточната граница на Украйна.

Няма информация за вероятни починали или ранени.

Пожар избухна в държавно хранилище за горива в Брянския граничен регион на Русия. Пожарникарите съумяха да овладеят огъня. Според вестник " Известия " дрон е хвърлил бомба над резервоарите с дизел. Украинската войска не епоемалаотговорност за офанзивите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР