Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел отиват в Киев при Зеленски

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел ще пътуват тази седмица до Киев.

Новината заяви в Туитър представителят на Комисията Ерик Мамер.

Европейските представители ще се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски. Посещението им ще предшества плануваната за 9 април във Варшава кулминационна точка на акцията „ Да се надигнем в отбрана на Украйна “. Целта й е да се активизират държавни управления, институции, хора на изкуството, сдружения и обособени лица за набиране на средства в поддръжка на филантропичните старания в Украйна и в прилежащите страни.

Същевременно управляващите на Литва са започнали разследване за трафик на 43 украински деца за осиновяване. Това заяви пред Европейския парламент в Страсбург еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. Тя напомни още веднъж за заплахата от подобен трафик при продължение на военните дейности.

Йохансон заяви, че от началото на войната в Украйна са починали 158 деца. Това не би трябвало да остане безнаказано, сподели комисарят, като посочи особено ролята за тази цел на Европол и Евроджъст – организацията на Европейски Съюз за съдействие при наказателни каузи.

Близо 2,5 милиона украински деца са били принудени да изоставен домовете си от началото на войната. Около 2 милиона от тях са минали границата на Европейски Съюз, разгласи в Екологичен потенциал еврокомисарят по народна власт и демография Дубравка Шуица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР