Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е на

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е на
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен е на посещение във Вашингтон

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е на посещаване в Съединени американски щати и ще се срещне през днешния ден с президента Джо Байдън, съобщи ДПА.

Тя дойде от прилежаща Канада, която обсипа с хвалебствия страната за поддръжката ѝ за Украйна. " Канада избави Украйна ", сподели Фон дер Лайен по време на своята аудиенция, която бе отдадена и на обезпечаването на доставки на първични материали за Европейски Съюз.

След напрежението при ръководството на предходния американски президент Доналд Тръмп отношения сред Съединените щати и Европейския съюз се усъвършенстваха със основаването на нов конгрес за технологии, съглашение за персоналните на данните и анулация на митата за произвеждане на самолети " Боинг " и " Еърбъс ", отбелязва ДПА.

Съединени американски щати и Европейски Съюз също по този начин са в тясно политическо и икономическо съдействие в поддръжката си за Украйна против Русия. В двустранните връзки обаче остават и проблеми, обобщава организацията.

Освен търсенето на нови доставки на значими първични материали, Фон дер Лайен се надява да обезпечи по-благоприятни условия за европейските производители по отношение на признатия в Съединените щати Закон за понижаване на инфлацията.

Огромният пакет от дотации и данъчни облекчения за чисти технологии в Съединени американски щати провокира опасения в Европейски Съюз, че европейските производства може да желаят да се възползват от тях и да се реалокират на американска земя, вземайки със себе си скъпи умения, работни места и данъчни доходи.

Преговорите сред Съединени американски щати и Европейски Съюз за намиране на решение по въпроса се водят от октомври предходната година. Следващата седмица Европейската комисия би трябвало да излезе със мнение, като някои наблюдаващи се притесняват да не стартира самобитна война на дотации, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР