Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде реч

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде реч
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Санкциите срещу Русия ще останат

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен даде тирада за положението на съюза. Войната в Украйна зае централно място в обръщението, а почетен посетител бе украинската първа дама Олена Зеленска.

I am delighted to welcome First Lady Olena, my guest of honour for tomorrow’s State of the Union address.

The courage of Ukrainian people has touched and inspired the world.

Europe will stand with you every step of the way.

We will
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
„ Поставени сме пред тестване, пред тези, които желаят да ни видят разграничени, това не е единствено война, която руснаците започнаха за Украйна, това е война за нашето бъдеще, за стопанската система ни, за полезностите ни.Става на въпрос за автокрация против демокрациятаи аз заставам тук с убеждението, че с нужната храброст и взаимност, Путин ще се провали и Украйна и Европа ще надделеят. " съобщи Фон дер Лайен.

Председателят на Европейската комисияподробно описакак западните наказания нараняват съветската стопанска система. " Това е цената за следите от заличаване на Русия.Искам доста ясно да кажа: Санкциите ще останат, сега ние би трябвало да продължим по този метод, а не да се помиряваме “, добави тя.

Dear Olena, it took immense courage to resist Putin’s cruelty. ⁰
But you found that courage.

You have given courage to the whole nation. ⁰
And you have given hope to all of us ⁰
Glory to a country of European heroes. Slava Ukraini!

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
В кратковременен проект обаче ЕСне планирада отиде по-далеч с нови наказания против Русия.

Фон дер Лейен съобщи, че желае да разшири " безпроблемния достъп " до единния пазар на Европейски Съюз за Украйна, като стана ясно, че тя ще замине за Киев с цел да разиска въпроса с украинския президент Володимир Зеленски.

Европейски Съюз не възнамерява да се разколебавав решимостта си да спре да употребява съветската сила. " Трябва да разнообразим надалеч от Русия до надеждни снабдители " като Норвегия, Съединени американски щати, Алжир и други “, сподели Фон дер Лайен.

Тяобявяви, че Европейски Съюз планирада създаденова Европейска атомна банка за основаване на всеобщ пазар на водород.Тя добави, че Европейски Съюз „ ще упорства за амбициозно световно съглашение за отбрана на природата на интернационалната конференция за биологичното многообразие ", известна като COP15, която ще се организира през декември в Монреал, Канада.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР