Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес, че е

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес, че е
Коментари Харесай

Юнкер призова Великобритания да реши какво ще прави с брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през днешния ден, че е време английският парламент да обясни какво желае от брекзит, съобщи Асошиейтед прес. Загадката на митичния сфинкс по-лесно може да бъде разгадана от проектите на английските депутати, сподели Юнкер.

След като отхвърлиха три пъти договорката на премиера Тереза Мей за развода с Европейски Съюз, английските депутати ще проведат довечера поредност от ориентировъчни гласувания по различни разновидности за брекзит, в опит да бъде събрано болшинство за някоя алтернатива.

Юнкер сподели през днешния ден в тирада пред законодателното заседание на немската провинция Саар в Саарбрюкен: " Сега знаем какво не желае английският парламент, само че не сме чули какво желае. Дори сфинксът е като отворена книга спрямо английския парламент ".

" Сега би трябвало да накараме сфинкса да приказва. Стига към този момент безмълвие ", съобщи Юнкер.
Брекзит в колапс: Тереза Мей е под напън да контракти по-мек бракоразвод Излизането на Англия от Европейския съюз е в хаос, написа Ройтерс
Той предизвести, че Англия ще би трябвало да вземе присъединяване в изборите за Европейски парламент през май, в случай че остане член на Европейски Съюз след 12 април.

Англия или би трябвало да напусне съюза на 12 април, или да предложи различен проект, което, ако не реши да анулира брекзит, евентуално ще отсрочи излизането й от блока надалеч оттатък евроизборите на 23-26 май, отбелязва АП.

Някои английски политици позволиха, че страната може да остане по-дълго в Европейски Съюз, без да взе участие в евроизборите. Юнкер обаче сподели пред публицисти в Саарбрюкен, че " в случай че британците не изоставен до 12 април и има удължение, тогава Англия ще би трябвало да взе участие в евроизборите ".

Той добави: " Така е съгласно договорите. Дали го желая е различен въпрос. "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР