Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес, че Турция,

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес, че Турция,
Коментари Харесай

Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през днешния ден, че Турция, която поражда мощни безпокойства по отношение на правата на индивида и правовата страна, се отдалечава " с великански крачки " от Европейски Съюз, оповестява Агенция Франс Прес, представено от бТВ.

Турция се отдалечава с великански крачки от Европа, уточни Юнкер в тирада пред посланиците от Европейски Съюз.

Юнкер акцентира, че поддържа " положителни връзки " с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, само че съобщи, че го " подозира ", че той желае да накара Европа " да каже, че желае да постави завършек на договарянията, с цел да може да натовари с отговорността само Европейски Съюз, а не Турция ".

Преговорите за присъединение на Турция към Европейски Съюз, които започнаха през 2005 година, се намират в този момент в мъртва точка, само че болшинството от страните от Европейски Съюз не желаят към този момент да създадат крачката към публично преустановяване на договарянията, опасявайки се, че това ще провокира финален раздор с един основен сътрудник по въпросите за миграцията и битката с тероризма, отбелязва Агенция Франс Прес.

Въпросът е дали би трябвало да сложим завършек на договарянията с Турция. Това е чисто научен въпрос, тъй като във всеки случай за момента няма договаряния, уточни Юнкер.
Аз бих желал ние да се държим по този начин, че турците да виждат, че те са тези, т.е. " системата Ердоган ", която прави невероятно присъединението на Турция към Европейски Съюз, вместо да падаме в клопката, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР