Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Турция, която

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че Турция, която
Коментари Харесай

Юнкер: Турция се отдалечава с гигантски крачки от Европа

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че Турция, която поражда мощни безпокойства по отношение на правата на индивида и правовата страна, се отдалечава "с великански крачки " от Европейски Съюз, съобщи BBC.

Юнкер приказва по тематиката в тирада пред посланиците от Европейски Съюз в Брюксел. Председателят на Европейска комисия съобщи, че Турция е напълно отговорна за неприятното положение на присъединителните й договаряния със съюза.

По време на изявлението си ръководителят на Европейска комисия съобщи още, че решението за окончателното преустановяване на опитите на Анкара за влизане в Европейски Съюз зависи напълно от турския президент Реджеп Ердоган.

В материал за немското издание Bild am Sontag преди време Юнкер написа, че "ръката на Европа остава протегната към Турция ", само че страната също би трябвало да покаже предпочитание и да одобри главните европейски полезности.



Отношенията сред Анкара и Брюксел станаха изключително обтегнати след всеобщите чистки в турските медии, просветителна система, администрация и полиция след несполучливия опит за прелом от лятото на предходната година. Допълнително утежняване настъпи и след референдума за разширение на президентските пълномощия през април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР