Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че трябва да

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че трябва да
Коментари Харесай

Юнкер: Не може да има предоговаряне, а само разяснения по Brexit

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че " би трябвало да се положат всички старания ", с цел да се откри път през усложненията към Brexit преди основното гласоподаване идната седмица от английските законодатели.
Премиерът Тереза Мей е изправена пред проваляне, когато депутатите гласоподават във вторник по плана за съглашение за бракоразвод, което провокира яростна опозиция от страна на поддръжниците на Европейски Съюз и на запалянковците от Brexit.
Брюксел и Лондон са в " непрекъснат " контакт, с цел да видят какви гаранции може да даде Европейски Съюз, с цел да убеди английските депутати да поддържат съглашението “, сподели Юнкер, само че повтори неведнъж предизвестието, че съглашението, подписано през ноември, не е за предоговаряне.
" Ние сме в непрекъснат контакт - комисията и аз самият - с „ Даунинг стрийт “10 и ще забележим във вторник до какви изводи ще стигне английският парламент по текстовете, които бяха препоръчани ", съобщи Юнкер на конференция в Букурещ при стартирането на румънското ротационно председателство на Европейски Съюз.
“Отсъствието на договорка би било злополука както за нашите английски другари, по този начин и за континенталните европейци, тъй че би трябвало да се положат всички старания в този момент, с цел да се сведе този значим въпрос до добър край. "
Мей, която е под възходящ напън да изключи Brexit " без договорка ", в който Англия се изтегля от Европейски Съюз без съглашение, в четвъртък повтори предизвестието си, че единственият метод да се подсигурява плавното и подредено отдръпване е постигнатата от нея договорка с Брюксел.
Консервативните депутати, подкрепящи Brexit, се опълчват на договорката, като настояват, че страната остава прекомерно тясно обвързвана с Европа.
Запитан за известия за писмо до Лондон, в което се оферират уверения за противоречивия вид за ирландско съглашение, което е раздвижило депутатите, последователи на Brexit,, Юнкер сподели, че няма да влезе в " спекулации и догатки за игри ".
" Казахме - и Европейският съвет, и Комисията в цялостна естетика - че не може да има предоговаряне, само че може да има уточнения, " сподели Юнкер.
" Ние сме в развой на разглеждане с „ Даунинг стрийт “ какви биха могли да бъдат тези уточнения, само че това не би трябвало да се бърка с предоговарянето, изключително когато става въпрос за ирландската договорка. “
Мей желае спомагателни уверения от Брюксел за краткотрайния темперамент на защитния механизъм, който би могъл да покаже, че Северна Ирландия продължава да съблюдава избрани търговски правила на Европейски Съюз след Brexit, с цел да се избегнат граничните инспекции с Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР