Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че президентът на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че президентът на
Коментари Харесай

Тръмп към Юнкер: Вие сте брутален убиец

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп го е нарекъл „ жесток палач “ на срещата на Г-7 в Канада в края на предходната седмица, съобщи организация Ройтерс.

Вчера в тирада в регионалния парламент на Бавария Юнкер, който също взе участие в диалозите на Г-7, описа за срещата си с Тръмп. „ Миналата седмица Тръмп ми сподели: Жан-Клод – Вие сте жесток палач. За пръв път Люксембург се трансформира в такава заплаха за Съединени американски щати.

Мисля, че го е споделил като комплимент, само че не съм сигурен “, съобщи Юнкер ,

който е някогашен министър председател на Люксембург.

Ангела Меркел взриви обществените мрежи с тази фотография

Белият дом в потрес, избавят документи от Тръмп с тиксо

Срещата на Г-7 не докара до затваряне на увеличаващата се бездна сред Съединени американски щати и другите сили, доста от които Тръмп упреква във водене на комерсиална политика, третираща незаслужено Щатите.

Вчера страните от Европейски Съюз единомислещо поддържаха проект за вносни мита на стойност 2,8 милиарда евро за американски артикули в отговор на митата на Съединени американски щати върху вноса на стомана и алуминий от съюза, споделиха източници от Европейски Съюз.

„ Не може да оставим митата без отговор. Не съм надъхан за война, само че не одобрявам да ни диктуват отнякъде другаде какво да вършим в Европа. Това е назависим континент. За това са се борили значително хора “, съобщи Юнкер.

Междувременно американският президент се забърка в следващ скандал в родината си ,

откакто Белия дом отбрани решението му да отдаде чест на срещата на върха в Сингапур на севернокорейски военачалник, също отдал му чест преди този момент, с цел да го поздрави, съобщи Асошиейтед прес.

„ Това е нормална вежливост, да върнеш поздрава, когато боен представител на управляващите на друга страна те поздравява “, сподели през вчерашния ден говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Севернокорейските медии демонстрираха видеозапис, на който Тръмп подава ръка, с цел да се ръкува с министъра на националните въоръжени сили на КНДР военачалник Пак Йон-сик, който обаче не му подава ръка, а го поздравява с отдаване на чест. В идващия миг Тръмп също отдава чест, след което генералът към този момент му подава ръка. В последна сметка двамата се ръкуват.

Сцената провокира неразбиране у някои, тъй като макар срещата на върха сред Тръмп и Ким Чен-ун Съединени американски щати и Северна Корея на процедура се водят към момента във война.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР