Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е изцяло

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че е изцяло
Коментари Харесай

Юнкер се надява през ноември да има споразумение за Брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че е напълно концентриран върху сполучливото довеждане докрай на договарянията за Брекзит и се надява през ноември да има съглашение, съобщи Ройтерс.

Според дипломатически източници договарящите на Европейски Съюз за Брекзит са на мнение, че съглашението за изискванията на раздялата сред съюза и Англия е "много близо ". Това е сигнал, че е допустимо сега да се върви към компромис по най-проблемния въпрос - за бъдещето на ирландската граница.

"Преговорите не са лесни, тъй като не можем да не бъдем сериозни, че получаваме разнопосочни сигнали от Лондон ", сподели Юнкер в тирада пред австрийския парламент. "На държавно ниво във Англия има многогласен хор и ние се опитваме да сглобим частите, с цел да могат да се трансфорат в мелодия ", сподели той.

Председателят на Европейска комисия съобщи, че се надява този месец Европейският съвет да реализира "достатъчен прогрес ", с цел да може през ноември да има съглашение.

Англия и Европейски Съюз се пробват да завършват в точния момент за двете лидерски срещи на съюза - на 17-18 октомври и 17-18 ноември - съглашението за Брекзит, както и съглашение за връзките след английското излизане от съюза, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР