Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще разговаря с британския

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще разговаря с британския
Коментари Харесай

Юнкер и Джонсън ще разговарят в Брюксел в понеделник

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще беседва с английския министър председател Борис Джонсън в понеделник в Люксембург. Това заяви представител на комисията.

Той означи, че това ще бъде първата среща сред двамата събеседници. Говорителят отхвърли да посочи по чия покана ще се състои срещата. По неговите думи работният обяд е бил контрактуван "по взаимно единодушие ".

Не се плануват изказвания или конференция. Мястото на срещата ще бъде "неутрално, където може да се сервира обяд ", разясни представителят. Той посочи, че срещата ще бъде в Люксембург, тъй като се постанова незабавно по-късно Юнкер да пътува за Страсбург. Там той ще взе участие в спор в Европейския парламент, отдаден на английското желание за овакантяване на Европейски Съюз.

Британският министър председател Борис Джонсън довежда до обезсърчение европейските договарящи с непреклонността си и оставя малко вяра за съглашение с Европейски Съюз за Брексит до 31 октомври, за което ще поеме "цялата отговорност ", означи Франс прес.

"Все още сме подготвени обективно да проучваме всички съответни и юридически издържани оферти на Англия, само че такива до този миг не са постъпили ", съобщи основният договарящ на Европейски Съюз за Брексит Мишел Барние преди среща с ръководителя на Европейския парламент и ръководителите на политическите групи в европарламента.

"Брексит е учебно заведение за самообладание и увереност ", сподели с подигравка Барние преди срещата с водачите на Европейския парламент.

Председателят на европарламента Давид Сасоли показва твърда позиция във връзка с Борис Джонсън след тази среща, на която Мишел Барние осведоми събеседниците си за положението на настоящите разисквания в Брюксел със съветника на английския министър председател за Брексит Дейвид Фрост.

"Получените сигнали не разкриват никаква самодейност, която да разреши обновяване на договарянията ", сподели Барние на конференция.

"Британското държавно управление е прекомерно безкомпромисно в своите позиции и ние сме разтревожени, защото държанието му от ден на ден ускорява опасенията от Брексит без договорка ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР