Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обяви днес за

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обяви днес за
Коментари Харесай

Юнкер настоя да се запазят фондовете за сближаване в новия многогодишен бюджет на ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се разгласи през днешния ден за запазването на фондовете за доближаване в идващия дълголетен бюджет на Европейския съюз. Той приказва на конгрес, отдаден на европейския бюджет след 2020 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В Съвета на Европейски Съюз има единогласие, че никой не желае да заплаща повече и никой не желае да получава по-малко. Разговорите за бюджета не са затруднени от ситуацията в Германия - там за коалиция договарят две проевропейски партии ", добави той.

" Бюджетите постоянно обобщават стремежите, те би трябвало да отразяват средносрочните цели. Първо би трябвало да реализираме единодушие по задачите, по този начин ще преценим с какви средства да ги покрием. Би било зле, в случай че първо определим размера на бюджета, а по-късно оценим за кои цели е задоволителен, предлагам да създадем тъкмо противоположното ", съобщи Юнкер.

Той уточни, че има потребност от средства за вътрешната и външната сигурност на Европейски Съюз, както и за ограниченията за запазване на природата, за основаване на работни места, за миграцията, защитата, общата селскостопанска политика. Председателят на Еврокомисията означи, че политиките на доближаване и за земеделците би трябвало да бъдат осъвременени.

" Политиката на доближаване остава значима за всички поради неравенствата в развиването на страните от Европейски Съюз. Трябва да създадем всичко за доближаването на виталното ниво в Европа. Не бих дал единодушието си за ограничението на тази политика ", добави Юнкер.

Той заяви, че за последните две години Европейски Съюз е отделил 17 милиарда евро за миграцията и не са останали доста " непотребни " средства в бюджета.

" Пилеят се големи средства в региона на защитата, бихме могли на година да спестяваме до 100 милиарда евро. Наложи се да харчим повече за гражданска защита, тъй като измененията в околната среда не си отиват, макар уверенията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп ", добави той.

Юнкер прикани да не се има вяра на тези, които настояват, че все ще се откри рационално решение в договарянията за напускането на Англия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР