Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разкритикува решението на наследника

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разкритикува решението на наследника
Коментари Харесай

Юнкер насмете Фон дер Лайен за новия комисар за защита на европейския начин на живот

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разкритикува решението на наследника си да сътвори пост комисар за " Съхраняване на европейския ни метод на живот ", тъй като загатва, че приемането на мигранти е срещу полезностите на Стария континент , написа " Политико ".

Екипът на Урсула фон дер Лайен, разгласен във вторник, включва новооснован пост . Маргаритис Схинас поема миграцията. Но решението неотложно провокира дискусия измежду другите политически партии, които възразяват против фразата, употребена от крайнодесни. Те я дефинират като " неприемлива " и " засегнатост ".
 Мария Габриел поема сектор
Мария Габриел поема сектор " Иновации и юноша "

Урсула фон дер Лайен разгласи разпределението на екипа си

В извънредно необикновена интервенция преди Фон дер Лайен публично да поеме Комисията Юнкер съобщи пред Евронюз, че е срещу това решение и предвижда, че в последна сметка ще бъде анулирано.

" Не одобрявам концепцията, че европейският метод на живот се опълчва на миграцията. Приемането на тези, които идват отдалеко, е част от европейския метод на живот ", разяснява Юнкер. " Европейски метод на живот " значи обединяване на гениите и силите, уважаване на другите , без значение от техния цвят и генезис, добави той.

Според него новият пост не дава отговор на полезностите на Схинас, който беше началник на представителите на Европейска комисия през последните пет години.

От демократичната " Обнови Европа " упорстват Фон дер Лайен да промени името на портфолиото.

Говорителят на Комисията Мина Андреева разяснява, че Фон дер Лайен към момента не е оповестила, че трансформира името и че все още няма бързо решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР