Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова германците да проявят

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова германците да проявят
Коментари Харесай

Юнкер призова Италия да се уважава и да не се поучава

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани германците да проявят уважание към Италия и нейното ново съдружно държавно управление, в което влизат популисти и крайната десница. Юнкер настоя, че управляващите в Рим не биват да бъдат поучавани извън, съобщи Агенция Франс Прес.

" Трябва да покажем, че почитаме Италия ", сподели Юнкер пред изданията от немската пресгрупа “Функе “.

В отговор на въпрос за големия външен дълг на Италия, Юнкер сподели, че " въобще не е последовател да се поучава Рим ". Той напомни, че това е било правено с Гърция, по-специално от страни като Германия сега на гръцката рецесия.Юнкер сподели, че не трябва да се повтарят грешките, позволени с Атина, когато Алексис Ципрасдойде на власт през 2015 година

" Достойнството на гръцкия народ бе потъпкано. Това не би трябвало да се повтаря в този момент с Италия ", сподели Юнкер.Той добави, че не желае въобще да се намесва в италианските вътрешнополитически въпроси.

" Ценя доста италианския президент Матарела. В този подтекст на рецесия, не приказвах с него. Поздравявам се, че не се намесих, макар че изкушението беше огромно.Италианците имат нюх за това, което ще е положително за страната им. Те ще се оправят ", сподели Юнекр.

Според него няма риск от нова дългова рецесия в еврозоната, макар идването на власт на антисистемна коалиция в Италия.

" Реакциите на финансовите пазари са ирационални. Хората не би трябвало да извличат политически изводи от всяко съмнение на тържищата. Инвеститорите са бъркали по толкоз мотиви преди този момент ", споделя Юнкер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР