Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие да бъде автор

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прие да бъде автор
Коментари Харесай

Юнкер: Блокирането на преговорите със Северна Македония и Албания е срамно

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер одобри да бъде създател на дневния публицистичен коментар на " Политико " в последния си ден на работа.
В него Юнкер се връща обратно и поглежда към слабостите и триумфите на петгодишния си мандат отпред на европейската изпълнителна власт.
Той споделя по отношение на договарянията със Северна Македония и Албания през октомври, че това е несъблюдение на даденото заричане на двете страни.
„ Ако силата на Европа се състои в това да бъдем приближен сътрудник, някой, на който може да се разчита да пази световния ред, основаващ се на многостранни правила, нашата уязвимост се състои в това, че не съблюдаваме обещанията си - нашите и тези на нашите интернационалните съдружници. Най-добрият образец е нашата политика на разширение и срамната некадърност на европейските водачи да спазят обещанията си за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания, откакто тези държавни управления извършиха нужните критерии. Уважението би трябвало да бъде извоювано и в случай че желаеме да запазим доверието в нас, би трябвало да създадем това, което сме споделили, че ще създадем - вътре и вън “, написа Юнкер в своя сетен коментар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР