Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пожела успех на италианския

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пожела успех на италианския
Коментари Харесай

Юнкер пожела успех на Конте за новия кабинет в Италия

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пожела триумф на италианския министър председател Джузепе Конте в сформиране на ново италианско държавно управление и сподели, че разчита на дейния принос на Италия в европейския план, съобщи ДПА, като се базира на говорителката на Юнкер Мина Андреева.

По-рано през днешния ден италианският президент Серджо Матарела разпореди на Конте мандат за сформиране на ново държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

" Италия играе централна роля в нашето европейско семейство и ние разтичаме на нейния деен принос в европейския план ", съобщи Андреева. Тя сподели, че Юнкер ще се свърже с Конте по-късно през днешния ден и прикани Рим да номинира допустимо най-скоро претендент за новата еврокомисия, която ще бъде управлявана от германката Урсула фон дер Лайен.

Същевременно немският финансов министър Олаф Шолц сподели, че съставянето на ново италианско съдружно държавно управление е добра вест за Европа, съобщи Ройтерс. Той добави, че се радва, че в Италия властта ще бъде поета от устойчиво и прогресивно държавно управление. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР