Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер няма да пристигне в

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер няма да пристигне в
Коментари Харесай

ЕК: Юнкер няма да представи конкретно търговско предложение на предстоящата във Вашингтон визита

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер няма да дойде в Съединените щати за диалози с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с съответно комерсиално предложение, разяснява в понеделник представителят на Европейска комисия Маргаритис Схинас, представен от организация Ройтерс.

Юнкер ще пътува във Вашингтон в сряда (25-и юли) за диалози, фокусирани основно върху комерсиалното напрежение след наложените от Съединени американски щати мита за вноса на стоманата и алуминия от Европейски Съюз и предвид на заканите на Доналд Тръмп за разширение на тези наказателни ограничения по отношение на вноса на европейски коли.

Според представителят на Европейска комисия, Юнкер е " доста квалифициран " да изложи европейските причини на идната си аудиенция във Вашингтон. " Това е мотив да отслабим драматизирането на комерсиалното напрежение и да се ангажираме с открит и градивен разговор с нашите американски сътрудници ", уточни Схинас.

Коментарите на Европейска комисия наподобяват в несъгласие с изявление през предходната седмица на висшия стопански консултант на Тръмп - Лари Къдлоу, съгласно което Жан-Клод Юнкер ще дойде във Вашингтон с " значимо " комерсиално предложение.

Ройтерс припомня, че Доналд Тръмп се оплаква неведнъж от Европейския съюз, визирайки по-високите митнически цени, които Европейски Съюз постанова върху вноса на коли. В последните си изявления президентът на Съединени американски щати даже дефинира европейският обединен блок като " зложелател " във връзка с търговията.

Представители на Европейски Съюз обявиха, че до момента в който вносните мита в съюза за коли са фактически по-високи, в сравнение с тези в Съединени американски щати, за други артикули, като да вземем за пример камиони, американските цени са по-високи. Те също по този начин показаха, че възможното понижаване на митата за коли може да бъде единствено част от едно по-всеобхватно комерсиално съглашение.

Европейският комисар по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом, която ще съпровожда Жан-Клод Юнкер, пък съобщи през предходната седмица, че Европейски Съюз приготвя лист с американски артикули, които да бъдат обложени с висока мита, в случай че Съединени американски щати усили цените върху вноса на европейски коли. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР