Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е съгласен с

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е съгласен с
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: Целият свят е в криза

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е склонен с мнението на френския президент Еманюел Макрон, че Европейският съюз претърпява най-дълбоката си рецесия в историята на интеграцията, съобщи ТАСС.

"Днес освен Европейски Съюз, само че и целият свят се намира рецесия. Разпада се предходният ред. Расте силата на Китай, Индия. Ние си имаме работа с миграционни рецесии, с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и със комплицирани търговски връзки със Съединени американски щати ", споделя Юнкер в изявление за полското издание "Жечпосполита ". Той напомня, че по въпроса за търговията той е бил във Вашингтон през юли и тогава Европейски Съюз е съумял да отсрочи опасността за комерсиална война. "Ето за какво не считам, че ние прекосяваме през екзистенциална рецесия ", добавя той. На 4 март в програмна публикация Макрон сподели, че Брекзит е станал знак на "кризата в Европа, която не е могла да откри отговор на нуждата да обезпечи отбрана на народите пред лицето на мощните разтърсвания на актуалния свят ".

Запитан дали има възможност Полша да напусне Европейски Съюз, Юнкер споделя в изявлението "Не ". После добавя: "Полша е с Европейски Съюз, тъй като имаме общи полезности ". Това негово изявление идва в миг, в който най-голямата полска опозиционна партия неколкократно предизвести, че ръководещата партията Право и правдивост може да докара Полша до овакантяване на Европейски Съюз. Право и правдивост е в спор с Европейска комисия по въпроса с полската правосъдна система, като в този спор множеството страни членки поддържат Европейска комисия.

В изявлението Юнкер изрази убеденост, че нарушаванията на върховенството на закона в Европейски Съюз няма да са дългогодишен проблем. Той регистрира, че някои страни са се впуснали "в избрани игри и нарушавания на разпоредбите ", само че добави, че съгласно него върховенството на закона в тези страни няма да бъде заплашвано за дълго време. Юнкер сподели, че изключително на страните от постсъветското пространство ще е нужно известно време, с цел да се приспособят към регулациите за господство на закона, които са неделима част от участието в Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР