Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер назначи за пръв път

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер назначи за пръв път
Коментари Харесай

За пръв път жена ще оглави кабинета на председателя на Еврокомисията

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер назначи за пръв път жена отпред на кабинета си.

Клара Мартинес Алберола ще стартира да извършва функционалностите си от 1 март. Тя ще размени на поста Мартин Зелмайер, който бе назначен за общоприет секретар на Еврокомисията. Досега Алберола бе зам.-началник на кабинета на Юнкер.

" Госпожа Алберола е първата жена и първата испанка в историята на Европейската комисия, която ще оглави кабинета на ръководителя ", се показва в известие на институцията.

" През последните няколко години Клара и Мартин завоюваха цялостното ми доверие. Те потвърдиха, че дружно са доста мощен екип, който може да намира бързи и сигурни решения на най-належащите провокации пред Европа ", сподели Юнкер, представен от " Политико ".

Решението е част от по-мащабната промяна на постовете в Брюксел, която бе оповестена през вчерашния ден. В резултат на измененията за първи път човек от България ще заеме поста общоприет шеф в комисията. Това е Мариана Коцева, която ще оглави " Евростат ". Тя е и първата жена отпред на европейската статистическа работа. Още една българка, Андрияна Сукова, ще бъде новият заместител общоприет шеф на генерална дирекция " Трудова претовареност, обществени въпроси и приобщаване ".

Назначенията включваха няколко нови генерални шефове и заместител генерални шефове. С тях броят на дамите на тези управителни постове се усилва от 11% през 2014 година до 36% в този момент. Това е резултат от уговорката на ръководителя Юнкер да реализира задачата от 40% до 31 октомври 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР