Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза вчера, че Европейският

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза вчера, че Европейският
Коментари Харесай

ЕС няма да преговаря под заплаха за митата от САЩ, настоя Юнкер

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели през вчерашния ден, че Европейският съюз няма да одобри закани в договарянията със Съединени американски щати, с цел да си обезпечи непрекъснато изключване от американските вносни мита върху стоманата и алуминия, съобщи "Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Американският президент Доналд Тръмп удължи краткотрайното изключване на Европейски Съюз от митата до 1 юни, макар че представители на Европейски Съюз споделиха, че не е ясно какво желае Вашингтон.

Бих желал да повторя апела това изключване да бъде абсолютно и непрекъснато. Смятаме, че американските ограничения не могат да бъдат оправдани с националната сигурност, сподели Юнкер пред Европейския парламент.

Ще продължим договарянията си със Съединени американски щати, само че отхвърляме да преговаряме под опасност, сподели Юнкер, до момента в който представяше бъдещия бюджет на Европейски Съюз.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши във вторник да резервира до 1 юни краткотрайното изключване на Европейски Съюз от митата за импорт на стомана и алуминий.

На 8 март Тръмп вкара мита от 25 % върху вноса на стомана и 10 % върху вноса на алуминий. В края на март обаче той краткотрайно освободи от митата Европейски Съюз. Временното освобождение трябваше да завърши в среднощ на 30 април против 1 май. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР