Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изля гнева си върху

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изля гнева си върху
Коментари Харесай

Омръзна ми от Брекзит, недоволен Юнкер и нападна глупавите националисти

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изля гнева си върху " глупавите националисти " по време на изявление в сряда преди началото на изборите за Европейски парламент, които започнаха през днешния ден във Англия и Холандия , оповестява " Политико ".

" Тези популисти, националисти, глупави националисти, те са влюбени в страните си ", изригна Юнкер пред Си Ен Ен. " Те не харесват тези, които идват отдалече, аз ги одобрявам... би трябвало да сме солидарни с тези, които са в по-лоша обстановка от нас ", продължи той.
 Юнкер към Австрия: Винаги ме слушайте доста деликатно
Юнкер към Австрия: Винаги ме слушайте доста деликатно

" Никога не давам на ръководители на държавни управления обществени препоръки "

Коментирайки Брекзит, Юнкер означи, че процесът е като подарък що се отнася до поддръжката за Европейски Съюз , " защото броят на тези, които поддържат Европейски Съюз, се усилва, тъй като хората виждат какво се случва и виждат, че напускането на Европейски Съюз не е толкоз елементарно , както им е казано ".

Но Юнкер, чиито мандат изтича, откакто новият състав на Комисията стартира работа през ноември тази година, също съобщи, че е време Англия да напусне Европейски Съюз.

" Трябваше да спрем този развой, тъй като вреди на общата атмосфера в Европа. Вреди на вероятностите за напредък в света. Омразна ми, тъй като ние чакаме идващото отсрочване ", изясни той позицията си, като има поради многократното отсрочване на Брекзит. Така той загатна, че може да има ново отсрочване на Брекзит.

Председателят на Европейската комисия не счита, че Обединеното кралство би трябвало да организира втори референдум за участието си в Европейски Съюз, тъй като " резултатът евентуално няма да е друг ", само че добави: " Надявам се, че те ще се си договорят и ще изоставен Европейски Съюз до края на октомври ...мисля, че те имат патриотичното обвързване да реализират съглашение ".

" Това, което ни ми харесва в английския спор, е това, че наподобява да се смени министър председателят е по-важно от реализиране на съглашение . За Европейски Съюз в това време не става въпрос кой ще е идващият министър председател, а за съглашението за овакантяване ", счита той.

Запитан за какво има вяра, че евроскептиците по-лесно набират поддръжка от проевропейците, Юнкер отговори: " Винаги е по-лесно да мобилизираш отрицателни сили от мобилизацията на позитивни сили ".

Той също разяснява връзките си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. " Той сподели, че аз съм му другар, тъй че и аз споделям, че съм му другар. И обществено той разгласи, че ме харесва. Кой е казвал сходно нещо с изключение на Доналд ", попита Юнкер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР