Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиерът на Великобритания

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиерът на Великобритания
Коментари Харесай

Няма да има отлагане, Лондон напуска ЕС на 31 октомври, потвърдиха Юнкер и Джонсън

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър председателят на Англия Борис Джонсън потвърдиха, че Обединеното кралство напуща Европейския съюз на 31 октомври , оповестяват медии.

Двамата дадоха конференция в Брюксел преди началото на срещата на върха на Европейски Съюз.

Юнкер разгласи, че няма потребност от отсрочване на Брекзит.

Според него договорката подсигурява " мир и непоклатимост " , а също по този начин сигурност и обединен пазар на остров Ирландия.

Ако съглашението за Брекзит бъде утвърдено от депутатите в Лондон , договарянията за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия ще стартират на 1 ноември, разгласи той.

По думите му договорката би трябвало да бъде утвърдена освен от Народното събрание на Англия, само че и от Европейския парламент.

Сделката съставлява положително съглашение за Европейски Съюз и Англия. Това е заслужено и уравновесено съглашение, има вяра той.
 Англия и Европейски Съюз се споразумяха за Брекзит онлайн
Англия и Европейски Съюз се споразумяха за Брекзит

Където има воля, има и съглашение - имаме съглашение, удостовери ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

" Трябва да заявя, че съм благополучен за съглашението, само че тъжен за Брекзит ", съобщи Юнкер най-после и благодари на Джонсън за " отличните връзки през последните две седмици ".

Споразумението значи, че Англия напуща Европейски Съюз на 31 октомври , разяснява от своя страна Борис Джонсън.

Boris Johnson says #BrexitDeal is a "very good deal " for EU & UK, allowing UK to leave "whole and entire " on 31 October

The UK PM says he hopes his "fellow MPs in Westminster " will now "come together to get Brexit done "https://t.co/LPAHR0fUIi pic.twitter.com/1ruBsYsV8H
— BBC Politics (@BBCPolitics) 17 октомври 2019 година
Сега е моментът за нас да осъществим Брекзит , продължи той и добави, че депутатите не би трябвало да отсрочват повече Брекзит.

Джонсън означи, че съглашението разрешава на цяла Англия да напусне Европейски Съюз.

Двамата не отговаряха на журналистически въпроси.

По-късно пред публицисти Юнкер удостовери, че Европейски Съюз няма да подсигурява ново отсрочване на Брекзит , което значи, че английските депутати ще би трябвало да избират сред това съглашение и без договорка, в случай че останалите 27 страни членки на Европейски Съюз се съгласят.

Юнкер сподели пред публицисти, че в този момент няма потребност от отсрочване на Брекзит , тъй като има съглашение на масата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР