Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е заявил пред новия

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е заявил пред новия
Коментари Харесай

Юнкер отряза Борис Джонсън. Ще има ли Брекзит без сделка?

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е декларирал пред новия министър председател на Англия Борис Джонсън, че страните членки няма да изпълнят настояванията му за предоговаряне на съглашението за Брекзит, оповестяват АП и други медии.

Юнкер дефинира съществуващото съглашение като " най-хубавото и единственото допустимо ".

Джонсън и Юнкер организираха първия си диалог в четвъртък вечерта, откакто новият министър председател на Обединеното кралство пое властта от Тереза Мей.

Британският министър-председател се оплаква, че актуалната договорка с Европейски Съюз и договореностите за ирландската граница не са задоволително положителни и би трябвало да бъдат предоговорени.

Представител на Европейски Съюз, осведомен с диалога, разяснява, че Юнкер е отказал да се вършат промени в съглашението от 585 страници, само че той е открит Англия да добави промени в политическата декларация за бъдещите връзки и да проучват концепциите на Лондон, в случай че са в сходство със съглашението.

Двамата са разменили телефонните си номера, разгласи представител на Юнкер, представен от " Гардиън ".

" Блумбърг " отбелязва, че в случай че нито една от двете страни не отстъпи, Англия ще напусне Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври. Това би означавало сериозен трафик на пристанищата, дефицит на артикули и артикули от първа нужда, в това число медикаменти, усложнения при преводите и евентуално криза.

В Брюксел основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние предизвести, че такава " войнствена " реторика от Борис Джонсън е опит за разтрошаване единството на Европейски Съюз. В записка до дипломати Барние приканва Европейски Съюз да остане обединен на фона на заканите на английския министър председател, че Англия може да напусне Европейски Съюз без договорка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР