Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е призовал за спешно

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е призовал за спешно
Коментари Харесай

Юнкер иска ответни мерки на ЕС при нови антируски санкции на САЩ

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е призовал за незабавно разискване на ответни ограничения на Брюксел при положение, че европейски компании бъдат наранени от подготвяните от Съединени американски щати нови антируски наказания.

Това написа вестник " Файненшъл таймс ", базирайки се на квалифициран документ, който ще бъде разискван на съвещанието на Европейска комисия на 26 юли, осведоми ТАСС.

В документа се отбелязва, че Брюксел " би трябвало да бъде подготвен да работи през идващите дни ", в случай че Съединени американски щати подхващат ограничения " без да отчетат безпокойството на Европейски Съюз ".

В документа се разяснява още, че би трябвало да се получи " обществено или документално увещание " от американския водач Доналд Тръмп, че Вашингтон няма да вкара наказания по подобен метод, че да обиден ползите на Европейски Съюз.

Други препоръчани стъпки от Брюксел, излиза наяве още от документа, са свързани с " потребление на европейското право, с цел да се предотврати признаването и привеждането на американските ограничения в действие в Европа ", както и подготовка за предприемане на " ответни ограничения в границите на Световната комерсиална организация ".

 В Конгреса се схванаха за нови наказания против Русия, Иран и КНДР
В Конгреса се схванаха за нови наказания против Русия, Иран и КНДР

Двете камари на Конгреса ще би трябвало да одобряват ревизираното законодателство

Според изданието в Брюксел са обезпокоени, че новите наказания на Съединени американски щати могат да обиден европейските енергийни компании, участващи с Русия в взаимни планове, в това число " Северен поток-2 ", както и други енергийни планове.

В документа се споделя още, че глобите могат да окажат отрицателно влияние и върху компании, които си сътрудничат с Русия в региона на превоза, финансите, корабостроенето и миннодобивната индустрия.

През уикенда от Европейска комисия приканиха Съединени американски щати да координират дейностите си с Брюксел.

 Турбините на „ Сименс” влошили връзките сред Германия и Русия
Турбините на „ Сименс ” влошили връзките сред Германия и Русия

Междувременно Европейски Съюз е призовал Съединени американски щати да не работят едностранно при налагането на нови наказания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР