Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е призовал спешно да

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е призовал спешно да
Коментари Харесай

ЕК вече действа да се противопостави на новите американски санкции срещу Русия

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е призовал незабавно да се обсъдят ответните ограничения на Брюксел, в случай че европейските компании бъдат наранени от антируските наказания на Съединени американски щати. Това твърди в собствен материал английското издание Financial Times.
Британската медия разгласява информацията на база на документ, който е квалифициран за съвещанието на Еврокомисията на 26 юли (сряда). В документа се отбелязва, че Брюксел " би трябвало да е подготвен да работи още в околните дни ", в случай че Съединени американски щати вземат ограничения, " без да се регистрира безпокойството на Европейски Съюз ". Документът планува Европейска комисия да получи от Белия дом " обществено или документално увещание ", че Вашингтон няма да вкара наказания по метод, който да засегне ползите на Европейски Съюз ".
Долната камара на Конгреса в Съединени американски щати би трябвало да гласоподава законопроекта във вторник (25 юли), откакто той към този момент мина в Сената. Всъщност пакетът от наказания е ориентиран против Русия, Иран и Северна Корея, само че Сенатът не гласоподава нищо във връзка с КНДР и по тази причина в този момент има уголемение на текстовете. Това, което тормози най-вече Европейски Съюз, са готвените ограничавания против юридически лица, които продават, отпускат на лизинг или търгуват по какъвто и да е метод със артикули, услуги, технологии и информация в поддръжка на планове, предопределени да изнасят енергиен запас от съветска територия към чужбина. Законът планува, че президентът на Съединени американски щати ще може да постанова наказания на лица, които имат желание да вложат в строителството на съветски експортни тръбопроводи повече от пет милиона $ за година или един милион $ едновременно. Причината - по този метод може да бъдат застрашени огромни енергийни планове като " Северен поток 2 ". Заради това външните министри на Германия и Австрия към този момент излязоха с обща декларация против Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР