Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен представи

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен представи
Коментари Харесай

Еврокомисията с пет мерки за пестене срещу енергийната криза

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен показа поредност от дълго чакани оферти за справяне с влошаващата се енергийна рецесия в Европейски Съюз и ограничение на растящите сметки, които слагат европейските семейства и компании под финансов стрес.

Председателят на Европейската комисия предложи общоевропейски проект за понижаване на потреблението на електрическа енергия, ценови таван на свръхприходите, направени от възобновими източници и нуклеарна сила, взаимен механизъм за орязване на „ големите “ и „ непредвидени “ облаги, събрани от фирмите, занимаващи се с изкопаеми горива, както и стратегия за държавна помощ за инжектиране на спомагателна ликвидност в затруднените предприятия за комунални услуги.

 
Изправени сме пред изключителна обстановка, защото Русия е обезсърчителен снабдител и манипулира нашите енергийни пазари. Нашето единение и взаимност ще подсигуряват, че ще надделеем!
Урсула фон дер Лайен. Снимка: AP

„ Изправени сме пред астрономически цени на електрическата енергия за семействата и предприятията и пред голяма неустойчивост на пазара “, предизвестява фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия показва, че с помощта на диверсификацията са увеличени доставките на полутечен природен газ (LNG) или газ по тръбопроводи от Съединени американски щати, Норвегия, Алжир, Азербайджан и други., сега към този момент Норвегия доставя повече газ на Европейски Съюз, в сравнение с Русия. 

„ Правим големи вложения в локални възобновими енергийни източници посредством самодейността RePowerEU “, отбелязва още фон дер Лайен.

 

 

От Европейска комисия показват, че след настъпилите промени международните енергийни доставки към този момент са нищожни, заради което се постанова да се приложи така наречен „ интелигентно понижаване на търсенето “.
Ще предложим наложителна цел за понижаване на потреблението на електрическа енергия в пиковите часове.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия

Според Европейска комисия нисковъглеродните енергийни източници генерират непредвидени доходи, които не отразяват индустриалните им разноски и е време потребителите да се възползват от това.

„ Ще предложим тези непредвидени облаги да бъдат пренасочени, с цел да се помогне на уязвимите хора и предприятия да се приспособяват “, акцентира фон дер Лайен.

Петролните и газовите компании също са осъществили големи облаги, заради което от Брюксел оферират те да изплащат „ взаимен принос “, а страните членки да влагат приходите в поддръжка на уязвимите семейства и в лично произвеждане на „ чиста сила “.

Според Европейска комисия понастоящем от енергийните компании се изисква да дават ненадейно огромни по мярка средства, което заплашва техния потенциал за търговия и стабилността на фючърсните пазари.

„ С държавната помощ ще помогнем за по-лесно обезпечаване на ликвидността наенергийните сдружения от страна на държавите-членки. Ще актуализираме краткотрайната си рамка, с цел да дадем опция за бързо даване на държавни гаранции “, показва фон дер Лайен.

Целта тук е доста ясна, отбелязва Европейска комисия.
Трябва да понижим приходите на Русия, които Путин употребява за финансиране на тази жестока война против Украйна.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия

Комисията показва, че при започване на войната съветският тръбопроводен газ е съставялвал 40% от цялото количество на импортиран природен газ, до момента в който през днешния ден неговият дял понижава до едвам 9%.

„ Това са сложни времена. Убедена съм обаче, че европейците имат икономическата мощ, политическата воля и единството, с цел да запазят водещата си роля “, споделя още ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР