Председателят на Европейската комисия (ЕК) осъди . Тя съобщи за

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) осъди . Тя съобщи за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Кибернаблюдението с израелския шпионски софтуер е напълно неприемливо

Председателят на Европейската комисия (ЕК) осъди. Тя заяви за това в Прага, където е на работно посещаване.

" От това, което прочетохме в медиите и към момента ревизираме, мога да кажа, че в случай че това се е случило, то е безусловно недопустимо. Това опонира на всички правила в Европейския съюз. Ние имаме свободна преса, независимост на изложение. Ако това е истина, то е изцяло недопустимо ", сподели ръководителят на Европейска комисия.
 Бивш основен секретар на Министерство на вътрешните работи за шпионския програмен продукт на ГДБОП: Гражданските права са непрестанно нарушени Бивш основен секретар на Министерство на вътрешните работи за шпионския програмен продукт на ГДБОП: Гражданските права са непрестанно нарушени
Няма нищо смущаващо в думите на вътрешния министър Валентин Радев по отношение на закупения от ГДБОП шпионски програмен продукт (бел. ред. – Радев...

Западните страни необятно са употребявали израелски шпионски програмен продукт за мобилни телефони, с цел да шпионират хората. Това заяви в неделя френската неправителствена организация „ Forbidden Stories “ и 17 медии по целия свят. Статия по тази тематика е оповестена на уеб страницата на френския вестник „ Les Echos “, а видео с резултатите от следствието е оповестено на уеб страницата организацията.

Международната асоциация „ Забранени истории “ и публицисти от редица медии откриха, че наблюдението благодарение на мобилни телефони се е правило, по-специално, над политици, публицисти и юристи и съгласно участниците в следствието е „ огромно по темперамент “. Използва се отдалечено внедрен шпионски програмен продукт „ Пегас “, създаден от израелската компания NSO Group. Правото на потребление на тази система се дава извънредно на страни и държавни организации със особено позволение от израелското държавно управление, издадено за всеки обособен случай.

Асоциацията е съумяла да получи един от описите с подслушвани телефони – той съдържа 50 000 номера, въведени от дузина клиенти на израелската компания в системата „ Pegasus “. Дейностите по подслушването обгръщат интервал, започващ през 2016 година В продължение на доста месеци 80 публицисти от интернационалната асоциация са изучавали този лист. Те съумели да разпознават забележителен брой притежатели на телефонни номера от 50 страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР