Председателят на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти

...
Председателят на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО: ЕБВР: Ние сме приятел на Западните Балкани

Председателят на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрабарти откри Инвестиционният конгрес за Западните Балкани, който се провежда от Европейската банка за възобновяване и развиване /ЕБВР/, съобщи кореспондент на novini.bg.

В конференцията вземат участие водачи от всички страни от района - министър председателят на България Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, на Черна гора Душко Маркович, на Албания Еди Рама, на република Македония Зоран Заев, на Косово Рамуш Харадинай, на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. В делегацията на Борисов са министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила и ръководителят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев Делян Александров Добрев е роден в град Хасково. Той приключва висшето си... към профила.

„ Трябва да има ясна вероятност за страните от Западните Балкани. Европейска банка за възстановяване и развитие остава главен вложител в района. От дълги години сме другари на района “, сподели Сума Чакрабарти.

„ Трябва да съумеем да се оправим с конкуренцията. Трябва да създадем всичко належащо, с цел да отключим още повече вложения в района, с цел да има повече успеваемост. Но с цел да стане това, са нужни и структурни промени – по-голям достъп до пазара на труда, повишение на квалификацията на хората “, съобщи Чакрабрати.

Основна цел на Инвестиционния конгрес е да събере водачите от района с евентуални вложители от целия свят и да бъдат разисквани опциите за привличане на повече поддръжка от частния, финансовия и обществения бранш за реализацията на стратегически инфраструктурни планове в Западните Балкани. Инициативата е част от поредицата срещи на върха, отдадени на развиването и европейската вероятност на страните.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР