Председателят на ЕП Антонио Таяни и председателите на 8-те политически

...
Председателят на ЕП Антонио Таяни и председателите на 8-те политически
Коментари Харесай

Шефът на Европейския парламент на посещение у нас

Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни и ръководителите на 8-те политически групи в европарламента идват на работно посещаване у нас през днешния ден. Поводът е идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. В делегацията са още Диего Канга Фано, шеф на кабинета на ръководителя на Екологичен потенциал, и Клаус Веле, общоприет секретар на Европейския парламент.

Днес Таяни ще направи послание към народните представители от 44-тото Народно заседание на изключителното съвещание на Народното събрание.

След това ще се организира и двустранна среща сред ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и Антонио Таяни. В пленарната зала ще бъдат и посланици на държавите-членки на Европейски Съюз и на страните от Западните Балкани.

Също по този начин в Народното събрание ще се състои среща сред Председателския съвет на Екологичен потенциал, Председателския съвет на Народното събрание и комисиите, ангажирани с Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Преди срещата си с парламентаристите Таяни ще отиде на „ Дондуков “ 2 за среща с президентът Румен Радев ще организира.

В срещата ще вземат участие ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни, генералният секретар на Екологичен потенциал Клаус Веле, ръководители и представители на политическите групи в Екологичен потенциал.

По-късно след обяд Антонио Таяни ще взе участие и в спор с младежи на тематика „ Гласът на младите: Каква Европа желаеме? ", който ще се организира в зала 272 на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ". Дискусията ще даде опция на българските студенти и академична общественост да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на европейския план, както и да насочат въпросите си към водачите на политическите партии в Европейския парламент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР