Председателят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев продължава

...
Председателят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев продължава
Коментари Харесай

Делян Добрев: Бензинът и дизелът гонят 3 лева заради бездействието им!

Председателят на енергийната комисия в Народното събрание Делян Добрев продължава да упорства за компенсацията от 73 стотинки за литър гориво. След като в последно време втвърди тона към министър-председателя Николай Денков, в този момент пита риторично какво написа в закона и кой не го извършва. За него, Закон за компенсиране на разноските на потребителите за превоз е допустима опция за отбрана на потребителите.  

" Фокус " разгласява поста на Добрев във " Facebook " без редакторска интервенция.  

" Бензинът и дизелът гонят 3 лв.. Омръзна ми да чувам по какъв начин законът*, с който би трябвало да се компенсира бензина и дизела с 73 стотинки на литър, не работел... Ами по какъв начин ще работи като няма държавно управление, което да го приложи?! Какво написа в закона и кой не го извършва?

Чл. 4. (1) Размерът на месечната вноска по член 1 се дефинира от министъра на стопанската система и промишлеността по следната формула:

НЕ Е ОПРЕДЕЛЕН. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

(2) Министърът на стопанската система и промишлеността ежемесечно дефинира за задачите на изчислението по алинея 1 средномесечните цени за предходния месец на недопечен петрол вид " Брент " и на недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия за барел на база цената, на която се търгуват на три водещи международни стокови тържища за съответния месец или по различен подобаващ метод.

НЕ СА ОПРЕДЕЛЕНИ. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

(3) Директорът на Агенция " Митници " до 5-о число на настоящия месец подава информация до министъра на стопанската система и промишлеността за количеството импортиран в страната за предходния месец недопечен петрол по вид и генезис.

НЕ ПОДАВА. ДИРЕКТОРЪТ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ БЕЗДЕЙСТВА

(4) Министърът на стопанската система и промишлеността ежемесечно в период до 15-о число на настоящия месец дефинира и разгласява на интернет страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността размера на вноската по член 1.

НЕ ОПРЕДЕЛЯ И НЕ ПУБЛИКУВА. МИНИСТЪРЪТ БЕЗДЕЙСТВА.

Чл. 5. В период до 15-о число на настоящия месец Агенция " Митници " дава на фонда информация за количеството в литри нефтопродукти с код по КН 27 10, създадени от недопечен петрол с генезис от Русия или изнесен от Русия за предходния месец.

НЕ ПРЕДОСТАВЯ. ДИРЕКТОРЪТ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ БЕЗДЕЙСТВА

Чл. 8. (2) Условията и редът за даване на средствата по алинея 1, както и лицата, които имат право на подкрепяне, се дефинират с разпореждане на Министерския съвет по предложение на министъра на стопанската система и промишлеността и министъра на труда и обществената политика.

НЯМА ПРИЕТИ УСЛОВИЯ И РЕД. МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА, МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ БЕЗДЕЙСТВАТ.

§ 2. (2) Министърът на стопанската система и промишлеността в едномесечен период от обнародването на закона в " Държавен вестник " изготвя нужните документи за известията по алинея 1.

НИЩО НЕ Е ИЗГОТВЕНО. ДВАМА ПОРЕДНИ МИНИСТРИ БЕЗДЕЙСТВАТ

Какво повече бих могъл да направя аз, с цел да защитя интереса на потребителите?

* Закон за компенсиране на разноските на потребителите за превоз ", написа Делян Добрев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР