Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предупреди китайския президент

...
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен предупреди китайския президент
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предупреди Китай да не дава оръжие на Русия

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести китайския президент Си Цзинпин да не дава оръжия на Русия във войната в Украйна, заяви ДПА.
" Въоръжаването на агресора би било в прорез с интернационалното право и би навредило доста на нашите връзки ", съобщи тя след среща си китайския президент.
Фон дер Лайен съобщи, че Европейският съюз разчита на Китай да " изиграе своята роля и да насърчи обективен мир, който зачита суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".
В диалозите си с китайския президент Фон дер Лайен е подчертала поддръжката си за мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски.
Фон дер Лайен дефинира като положителено това, че китайският президент има подготвеност да беседва с украинския си сътрудник Володимир Зеленски. " Си Цзинпин удостовери желанието си да беседва, когато изискванията и времето са подобаващи ", посочи тя.
Китай и Европейски Съюз би трябвало да открият правилно взаимно схващане и да заобикалят недоразумения и неправилни оценки, съобщи Си по време на срещата с Урсула фон дер Лайен в Пекин, заяви китайската телевизия.

От 13 до 15 април на посещаване в Китай ще бъде висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, заяви през днешния ден неговият представител Петер Стано.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР