Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изрази протест срещу плановете на

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изрази протест срещу плановете на
Коментари Харесай

ЕС ще реагира решително, ако САЩ въведат мито за вноса на стомана и алуминий, ангажира се Юнкер


Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер изрази митинг против проектите на американския президент Доналд Тръмп да вкара мита върху вноса на стомана и алуминий в Съединени американски щати.

Юнкер се ангажира с контрамерки в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), излиза наяве от известие н организация Ройтерс от четвъртък, което се базира на изказване на ръководителя на Европейска комисия.

„ Съжаляваме по отношение на тази стъпка, която наподобява като явна интервенция за отбрана на американската промишленост и няма никакво опрощение от позиция на националната сигурност “, декларира ръководителя на Европейска комисия. „ Ние няма да седим със скръстени ръце, в случай, че нашата лична индустрия страда от несправедливи ограничения, които слагат под опасност редица работни места. Европейски Съюз ще реагира уверено и пропорционално за отбрана на своите ползи “, разяснява още Юнкер.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в четвъртък, че Съединени американски щати през идната седмица ще вкара мита върху вноса на стомана и алуминий. По думите на Тръмп, размерът на митата ще са от порядъка на 25 % за стоманата и 10 % за алуминия за всички страни, доставящи продукция за Съединени американски щати.
Президентът на Съединени американски щати разгласи за идното въвеждане на митата в границите на съвещание с работещите в този бранш компании в страната и се ангажира с възобновление на този бранш от американската индустрия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР