Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Делян Пеевски

...
Председателят на Движението за права и свободи (ДПС) Делян Пеевски
Коментари Харесай

Делян Пеевски се срещна с Главния мюфтия

Председателят на Движението за права и свободи (ДПС ) Делян Пеевски организира среща с Главния мюфтия на България доктор Мустафа Хаджи и основния секретар на Мюсюлманското вероизповедание Джелал Фаик. На срещата, която се състоя в София, бе разисквана ролята на вероизповедания та за опазване на приемливост та сред другите религиозни общности в страната и смисъла на мюсюлманската общественост в този развой, написа Дунав мост.

Пеевски акцентира значимостта на мюсюлманската общественост в България като образец за спокойно общуване и равнопоставеност. Според него българските мюсюлмани играят значима роля в запазването на приемливост та и единството на българското общество. По време на диалога беше разисквана и нуждата от обединяване на мюсюлманите, които да продължат да утвърждават обичайните фамилни полезности и да възпитават младото потомство в този дух.

Срещата също по този начин засегна хода на незабавния ремонт на новата постройка на Главно мюфтийство в София. Стана ясно, че ремонтните действия са финансово подкрепени от финансовите разноски на централния бюджет, като планът е част от по-широките старания за подсилване на институциите, които дават отговор за религиозното единение в страната.

На срещата участваха и зам.-председателят на Народното събрание и на Движение за права и свободи Йордан Цонев, както и няколко зам.-председатели на парламентарната група на Движение за права и свободи , в това число Байрам Байрам, Хамид Хамид, Искра Михайлова, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Ертен Анисова и секретарят на групата Елван Гюркаш.

Срещата приключи с увереността, че религиозната приемливост и разговорът сред другите вероизповедания ще продължат да бъдат главен приоритет за всички институции, ангажирани в този развой, и че обичайните фамилни полезности би трябвало да останат в основата на възпитанието на младото потомство в България.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР