Председателят на движение „Русофили Николай Малинов е в Москва, за

...
Председателят на движение „Русофили Николай Малинов е в Москва, за
Коментари Харесай

Николай Малинов от Москва: Имат само голи обвинения срещу мен

Председателят на придвижване „ Русофили " Николай Малинов е в Москва, с цел да организира редица срещи. Това разкри самият той по нова ТВ.

" Щом ще играем на карти, добре. Ще забележим на какво ще заложат. Всичко, което имат, са едни голи обвинявания, без нито един факт. Аз в никакъв случай през живота си не съм имал достъп до секретна информация, с цел да мога да я получа отнякъде и някому да я предам. Моите позиции постоянно са били обществени. Пред всички медии, откакто излязох от пандиза, обявиха, че ще продължа да върша това, което върша. И съм безапелационен, че това е вярно за България ", сподели още Малинов.

„ Протекциите и отбраните в правосъдната зала опират единствено до юриста. Днес ще имам редица срещи. В момента съм в хотела си в центъра в Москва. Ще се видя с ръководителя на четвърти отдел във Външно министерство и дава отговор за Балканите, както и със сенатор Климов. С него ще обсъдим нашето партийно съдействие. След това ще се видя с шефа на департамента „ Външна политика” към Кремъл. Вечерта ще вечерям с Гавраилов и Бабурин”, изясни водачът на „ Русофили”.

Той акцентира, че " Двуглав орел " е неправителствена организация и в международното право би се основало казус.

" Да шпионираш в употребява на неправителствена организация - такова дело ще има за пръв път в света. В България е имало сходно дело през далечната 1978 година и не е съумяло. Институтът за стратегически изследвание на Владимир Путин се занимава публично с разбори на ситуацията по целия свят. Аз се веселя, че влизам в съда ", съобщи водачът на " Русофили ".

След две години следствието против Малинов влиза в съда. Той ще бъде съден за това, че се е " сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач ", за да издаде държавна загадка. Шпионската сага стартира през 2019 година, когато Малинов беше упрекнат в шпионаж и го арестуваха. По-късно беше освободен под гаранция. Точно тогава избухна идващ скандал, тъй като се появиха фрагменти с Малинов и съветския президент Владимир Путин. Оказа се, че тогавашния ръководител на съдружие " Русофили " е получил позволение да напуща страната и по този начин е отишъл в Русия, където Путин му връчи медал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР