Председателят на ДСБ и съпредседател на ДБ реагира остро на

...
Председателят на ДСБ и съпредседател на ДБ реагира остро на
Коментари Харесай

Атанасов патетичен към Думата: Премахването на паметниците за нас е ценностна борба за истината

Председателят на ДСБ и съпредседател на Демократична България реагира остро на декларация на съветския парламент, призната след предложение за пренасяне на паметника " Альоша " в Пловдив
Съпредседателят на " Демократична България " и ръководител на ДСБ Атанас Атанасов написа на страницата си във фейсбук, че е изпратил формален отговор до ръководителя на Държавната Дума на Руската федерация във връзка публикуваното от съветския дипломат Елеонора Митрофанова изказване по отношение на самодейността на общинските съветници от Политическа партия " Демократи за мощна България " (ДСБ) в Пловдив за разглобяване на паметника на Съветската войска " Альоша ".

В средата на месеца общински съветници от групата на " Продължаваме промяната - Демократична България " внесоха предложение до Общинския съвет на Пловдив паметникът на Съветската войска " Альоша " да бъде изместен до края на 2024 година. В мотивите за предлагането им се споделя, че паметникът е знак на окупацията на България сред 1944-1947 година от Червената войска и е знак на потиснатото национално достолепие, както и че показва неправилно историческата действителност.

Последва приемането от Държавната Дума на Русия на декларация, която осъжда самодейността за разглобяване на руския монумент " Альоша " в Пловдив. На откриването на пролетната сесия на Думата на 17 януари ръководителят Вячеслав Володин предизвести управляващите в Пловдив да не не помнят за следствията при положение, че бъде отстранен паметника. " Никога няма да извиним ", сподели Володин.

" Днес новите фашисти, новите нацисти, които пристигнаха на власт, несъмнено, желаят освен да пренапишат историята, само че и да отстранен всички монументи, които припомнят на хората за времето, когато фашистите са били на власт в България ", съобщи Володин.

Доколкото изпратената декларация съставлява еманация на съветските пропагандни внушения, част от хибридната експанзия, която страната Ви води против България след 2014 година насам, съм задължен да подчертая следното - за нас премахването на паметниците на окупационната Червена войска е ценностна битка за истината, написа в своята позиция Атанас Атанасов и продължава:

" Истината е, че от момента на слагането им до през днешния ден тези остатъци в реалност имат мощно алегорично значение. И то няма нищо общо с " братската дружба " сред нашите нации. В същността си те служат за две съществени цели - първите пропагандни и вторите, даже по-страшни, отправящи явното подстрекателство - " Вашата страна се намира под властта и милостта на съветския шпагин ".

Отвъд употребяваните квалификации, които считам да подмина, оценката, дадена от Държавната дума, за ролята на политическата партия, която имам достойнството да ръководя, в българския политически живот, е вярна. Политическа партия " Демократи за мощна България " е правоприемник на българските държавници, които откъснаха страната ни от постсъветската сфера на въздействие и направиха допустимо участието й в НАТО и Европейски Съюз. Политическа партия " Демократи за мощна България " е групировката, която първа дефинира новоимперската съветска теория след 2008 година като максимален риск за националната сигурност на България; която се бори с години против реализацията на всички съветски енергийни планове на нашата територия; която осъди противозаконната анексия на Крим и нападателната война против Украйна; която подсигурява достойното място на България в отпора на цивилизования свят против кървавата война, която продължавате да водите. "

Атанасов показва " дълбоката си увереност, че Руската федерация ще изгуби войната, която стартира и мирът в Европа ще бъде възобновен ".



Дни след декларацията на Думата заместник-председателят на съветския клон на Комитета по правата на индивида към Организация на обединените нации Иван Мелников, който е и шеф на Фондацията за отбрана на националното историческо завещание, насочи молба към генералната директорка на Организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета (ЮНЕСКО) Одре Азуле да не разрешава премахването на паметника " Альоша " в Пловдив.

Паметникът на Съветската войска " Альоша " в Пловдив е гранитна скулптура с височина 10,5 м, която се издига на хълма Бунарджик. Открит е публично през 1957 година. Изобразява изправен руски боец, който държи картечен револвер " Шпагин " с цевта надолу. Прототипът на статуята е съветският боец от Трети украински фронт Алексей Иванович Скурлатов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР