Председателят на ДПС не е доволен от отговор на вътрешния

...
Председателят на ДПС не е доволен от отговор на вътрешния
Коментари Харесай

Карадайъ заплаши Никола Минчев с процедура по отстраняване

Председателят на Движение за права и свободи не е удовлетворен от отговор на вътрешния министър Бойко Рашков. Министърът не му предоставил документи в отговор на въпрос за оказан напън и тормоз от страна на ръководеното на МВР по време на предизборната акция и в изборните дни на 11 юли и на 14 ноември. Въпросът е бил насочен на 15 декември, а, само че съгласно Карадайъ откакто в него не се съдържат желаните документи, отговор няма. 

Лидерът на ДПС призова ръководителя на Народното събрание Никола Минчев да освободи поста, " в случай че не може да прави тази работа ". " На 15 декември съм задал въпрос към министър Бойко Рашков. До през днешния ден отговор не съм получил, не съм получил и желаните документи ", сподели Карадайъ, само че означи, че на уеб страницата на Народното събрание написа, че е отговорено. " Да оправите уеб страницата, с цел да не подвеждате и народните представители, и министрите, и българските жители, а на второ място - да влезете в ролята си на ръководител на Народното събрание и министрите да ми дават поисканите документи, както повелява Конституцията ", настоя той.

Председателят на Народното събрание уточни, че на уеб страницата на Народното събрание е оповестен постъпилият отговор от Бойко Рашков. По думите му, възражението на Карадайъ също е изпратено до министъра. Председателят на Движение за права и свободи обаче настоя, че отговор няма. " Щом това писание е отговор на моя въпрос, значи оттук насетне ще би трябвало да влезем в процедурата за оставка на ръководителя на Народното събрание ", отвърна водачът на придвижването. Той се базира на член 92 алинея 5 от парламентарния устав и уточни, че откакто не се съдържат желаните документи, отговор няма.

Към възраженията на Карадайъ се причислиха и депутати от ГЕРБ-СДС. Николина Ангелкова каза, че за следващ път се прибирали нейни въпроси и питания, отправени към министър-председателя. " Не знам за какво го криете, не знам за какво ви е боязън да насочите въпросите към него ", обърна се тя към Никола Минев. Ангелкова описа, че два пъти се връщали нейни питания какви ограничения подхваща Министерският съвет за бранш " Туризъм " в изискванията на рецесията. Колегата ѝ Иван Тотев също се оплака, че е задал въпрос към вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, който също не бил позволен. Въпросът бил във връзка изявление на Василев, в което казвал, че държавното управление изследва опциите за основаване на механизъм за криптоплащания. " Ако Карадайъ инициира такова искане за оставка, аз ще гласоподавам " за ", сподели Тотев.

В отговор ръководителят на Народното събрание съобщи, че ще прегледа алинея 5 на член 92 от правилника и означи, че министър председателят беше в Народното събрание в сряда и през днешния ден е тук още веднъж. А Искрен Митев от " Продължаваме Промяната "  призова Минчев да не разрешава " да го хулят " от парламентарната естрада.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР