Председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от

...
Председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от
Коментари Харесай

Карадайъ призова председателя на НС да освободи поста, ако не може да си върши работата

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, прикани ръководителя на Народното събрание да освободи поста, в случай че не може да прави тази работа. Повод за това стана въпрос на Карадайъ към министъра на вътрешните работи, насочен в границите на парламентарния надзор, написа Българска телеграфна агенция.

"На 15 декември съм задал въпрос към, до през днешния ден отговор не съм получил, не съм получил и желаните документи ", сподели Карадайъ, отбелязвайки, че на уеб страницата на Народното събрание написа, че е отговорено.

"Да оправите уеб страницата, с цел да не подвеждате и народните представители, и министрите, и българските жители, а на второ място - да влезете в ролята си на ръководител на Народно събрание и министрите да ми дават поисканите документи, както повелява Конституцията ", прикани той.

"Ако не можете да свършите тази работа, господин ръководител, освободете това място, с цел да се заеме от човек, който може да извършва функционалностите и отговорностите на ръководител на Народно събрание ", обърна се Карадайъ към Минчев.

Председателят на Народното събрание от своя страна сподели, че на уеб страницата е оповестен постъпилият отговор от. По думите му възражението на Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, също е изпратено до министъра. Председателят на Движение за права и свободи обаче настоя, че отговор няма.

"Щом това писание е отговор на моя въпрос, значи оттук насетне ще би трябвало да влезем в процедурата за оставка на ръководителя на Народно събрание ", съобщи Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Той се базира на член 92 алинея 5 от парламентарния устав и уточни, че откакто не се съдържат желаните документи, отговор няма.

Към възраженията на Карадайъ във връзка с парламентарния надзор се причислиха и депутати от ГЕРБ-СДС. Николина Ангелкова уточни, че за следващ път се връщат нейни въпроси и питания, отправени към министър-председателя. Тя уточни, че два пъти се връщат нейни питания какви ограничения подхваща Министерският съвет за бранш туризъм в тази рецесия.

Колегата ѝ Иван Тотев се оплака, че е задал въпрос към вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, който също не е позволен. Въпросът бил по отношение на негово изявление, в което споделя, че държавното управление изследва опциите за основаване на механизъм за криптоплащания.

"Ако Карадайъ инициира такова искане за оставка, аз ще гласоподавам "за ", разяснява Тотев.

В отговор сподели, че ще прегледа алинея 5 на член 92 от правилника и означи, че министър председателят беше в Народното събрание в сряда и през днешния ден е тук още веднъж. Искрен Митев от " " прикани Минчев да не разрешава "да го хулят от тази естрада ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР