Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се застъпи за членството на

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се застъпи за членството на
Коментари Харесай

ДПС се застъпи за членството на България в Шенген

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се застъпи за участието на България в Шенген. Това направи той на среща с холандския министър-председател Марк Руте, който е водач на демократичната партия на Холандия VVD.

Това оповестиха от пресцентъра на партията.

На срещата водачите дискутираха значимите за Европа и България тематики, в това число процеса за присъединение на страната към Шенгенското пространство и негативните последствия за България от присъединяване на националистите във властта.

Карадайъ съобщи, че от 2011 година готовността на Българя за пълноправно присъединяване в Шенгенското пространство има позитивна оценка , както от Европейския парламент, по този начин и от Европейската комисия.

" България е изцяло подготвена, в този момент остава единствено Съвета да направи действия към завършване на процеса ", съобщи Карадайъ.

" За страдание България към момента не демонстрира безапелационен и дълготраен прогрес във връзка с Механизма за съдействие и инспекция ", отговори холандския министър председател Марк Руте.

В диалога с паника беше издигнат и въпросът за идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и присъединяване на националисти във властта, в прорез с главните европейски полезности.

Холандските либерали от VVD са домакини на 38-ия конгрес на АЛДЕ партията, който се организира от 1 до 3 декември в Амстердам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР