Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова председателя на Народното събрание

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

Карадайъ призова Никола Минчев да освободи поста, ако не може да върши тази работа

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани ръководителя на Народното събрание Никола Минчев да освободи поста , в случай че не може да прави тази работа. Повод стана въпрос на Карадайъ към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков , насочен в границите на парламентарния надзор.

На 15 декември съм задал въпрос към министър Бойко Рашков, до през днешния ден отговор не съм получил, не съм получил и желаните документи, сподели Карадайъ, само че означи, че на уеб страницата на Народното събрание написа, че е отговорено. Да оправите уеб страницата, с цел да не подвеждате и народните представители, и министрите, и българските жители, а на второ място - да влезете в ролята си на ръководител на Народно събрание и министрите да ми дават поисканите документи, както повелява Конституцията, прикани той.

" Ако не можете да свършите тази работа, господин ръководител, освободете това място, с цел да се заеме от човек, който може да извършва функционалностите и отговорностите на ръководител на Народно събрание ", обърна се Карадайъ към Минчев.

Председателят на Народното събрание сподели, че на уеб страницата на Народно събрание е оповестен постъпилият отговор от Бойко Рашков. По думите му, възражението на Карадайъ също е изпратено до министъра.

Председателят на Движение за права и свободи обаче настоя, че отговор няма. " Щом това писание е отговор на моя въпрос, значи оттук насетне ще би трябвало да влезем в процедурата за оставка на ръководителя на Народно събрание ", съобщи Мустафа Карадайъ. Той се базира на член 92 алинея 5 от парламентарния устав и уточни, че откакто не се съдържат желаните документи, отговор няма.

Към възраженията на Карадайъ във връзка с парламентарния надзор се причислиха и депутати от ГЕРБ-СДС. Николина Ангелкова уточни, че за следващ път се връщат нейни въпроси и питания, отправени към министър-председателя.

" Не знам за какво го криете, не знам за какво Ви е боязън да насочите въпросите към него ", обърна се тя към ръководителя на Народното събрание. Ангелкова уточни, че два пъти се връщат нейни питания какви ограничения подхваща Министерският съвет за бранш туризъм в тази рецесия.

Колегата й Иван Тотев се оплака, че е задал въпрос към вицепремиера и министър на финансите Асен Василев , който също не е позволен. Въпросът бил по отношение на негово изявление, в което споделя, че държавното управление изследва опциите за основаване на механизъм за криптоплащания. Ако Карадайъ инициира такова искане за оставка, аз ще гласоподавам " за ", разяснява Тотев.

В отговор Никола Минчев сподели, че ще прегледа алинея 5 на член 92 от правилника и означи, че министър председателят беше в Народното събрание в сряда и през днешния ден е тук още веднъж.
Искрен Митев / " Продължаваме Промяната " / прикани Минчев да не разрешава " да го хулят от тази естрада ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР