Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни поговорката: Безкрайно търпение няма“.

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни поговорката: Безкрайно търпение няма“.
Коментари Харесай

Карадайъ в Омуртаг: Безкрайно търпение няма. Дойде време за политическа стабилност

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напомни поговорката: „ Безкрайно самообладание няма “. Той направи това по време на предизборна среща в Омуртаг, в която участваха още лидерът на листата на Движението Джейхан Ибрямов, общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов и евродепутатът от ДПС/ ”Обнови Европа ” Атидже Вели, оповестиха от пресцентъра на партията.

Позволихме си лукса 12 години да гледаме по какъв начин се разрушава политическата непоклатимост, държавността, демокрацията, нормалността. През 2009 година на политическия терен се появиха едни хора на основата на омразата, разделянето и опълчването. А след това, посредством силата на властта, те минаха в полето на арогантността и експанзията. Не можаха да изкарат цялостен мандат, отидохме на предварителни избори. След това същите смъкнаха държавното управление на Орешарски с неистина, само че отново не можаха да изкарат цялостен мандат, съобщи Карадайъ.



И продължи: " През 2017-та още веднъж имаше предварителни избори, а през 2020 година хората излязоха на митинг, само че тези хора напук изкараха мандата и сътвориха изискванията на едни инцидентни минувачи, тръгнали от Канада минавайки през България да узурпират властта. Направиха го посредством нарушение на Конституцията и законите на страната, пробваха се да трансфорат лъжата в норма. Цялата им философия на престояване във властта беше реваншизъм, ненавист и разделяне. Демонстрираха самоувереност и самодостатъчност и най-после се самосвалиха. ".

Карадайъ уточни кой заплаща цената на тези години политическа неустойчивост и разделяне.

Това се случва на гърба на всички български жители. Затова отсам, от котловината Герлово, ние споделяме: Безкрайно самообладание няма, пристигна време за политическа непоклатимост в България, сподели Карадайъ.

Той уточни, че е време нашите сътрудници в Брюксел да престанат да чудят за какво най-бедната страна в Европейския съюз не може да си употребява средствата, които са заделени за България и то с две години забавяне. Причината е, че когато Движение за права и свободи беше във властта, ние си написвахме домашното за оперативните стратегии, без значение кой ги реализираше след това. Днес обаче няма нито План за възобновяване и резистентност, нито оперативни стратегии, съобщи Карадайъ и добави: „ Няма майстори, няма кой да ги написа “.

„ Бяхме доста търпеливи, пред очите ни се разрушаваше държавността и се създаваха изискванията за политическа неустойчивост. Но в този момент, когато е мъчно и комплицирано, ние споделяме: „ България има потребност от сигурност и непоклатимост, от добър стандарт на живот и от по-добри стопански условия, които да върнат децата и внуците от гурбет. Това може да стане единствено при ръководство с ясна визия, с ясни цели и посока ”, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

За да има сигурност и непоклатимост в България, Всевишният направи по този начин, че този път и жребият в Централната изборна комисия отреди 1 място за Движението за права и свободи. Това е апел всеки един от нас, тъй като „ който схваща, схваща и от малко думи “, сподели Карадайъ като цитира друга българска сентенция.

Заедността е остра нужда, с цел да могат нещата да се случват. Заедността е нужна, както за взаимоотношението сред институциите – сред общините и ръководството, сред обособените министерства, по този начин и за взаимоотношението и съдействието сред политическите сили. Тогава към този момент могат да се решат всички задания, които си слагат и страната, и общините, безапелационен бе Джейхан Ибрямов.



" Но заедността има и друго измерение. Най- значима е заедността на българските жители. И освен на тези, които живеят в България, само че и тези в чужбина. Защото сънародниците ни зад граница са натрупали опит в работещи и развити стопански системи. Ние би трябвало да създадем условия на тези български жители да предадат опита си в България, да докарат вложители, да дадат опция на бизнеса да разгърне капацитета си. Тогава можем с горделивост да заявим тази заедност, за която Движение за права и свободи приказва въз основата на сигурността и стабилността на ръководството в страната ", продължи Ибрямов.

Антикризисните ограничения, които бяха препоръчани от последния кабинет, не са ефикасни и по тази причина не взеха решение проблемите на хората, сподели доктор Адемов. Той съобщи, че в програмата на Движение за права и свободи има две основни думи - сигурност и непоклатимост. Това е дневният ред на хората. Те желаят устойчиво ръководство, в което да има експертиза и да се взимат съответни решения. Искат сигурност на работните места и приходите, както и обективни пенсии, безапелационен бе общественият специалист на Движение за права и свободи.

Управляващите усилиха минималната пенсия с 37 лв., само че в случай че разделите сумата на 30 дни ще видите нещо неуместно – покачването е едвам с 1, 19 лева дневно, което не стига даже за един самун. В тази система най-важното е да има чувство за правдивост, а няма. Това беше повода Движение за права и свободи да предложи 5 пъти по-голяма сума на нарастване за минималните пенсии. Защо другите партии не го одобриха? Питайте ги, когато дойдат тук, прикани доктор Адемов.

Само Движение за права и свободи може да изведе България от рецесиите. Защото Движението знае по какъв начин и го е предписание, съобщи евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Вели. Тя напомни, че точно специалистите на Движение за права и свободи приготвиха оперативните стратегии през 2008 и през 2013 година И посочи, че в този момент България няма оперативни стратегии, тъй като няма кой да ги напише.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР