Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че присъствието на Валери

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че присъствието на Валери
Коментари Харесай

Карадайъ: Защо Валери Симеонов е още във властта?

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разгласи, че наличието на Валери Симеонов като вицепремиер в държавното управление и в ръководещата коалиция е двоен стандарт от страна на ГЕРБ.

" Преди вота на съмнение има по-важни неща, които би трябвало да се случват и те се случват ", съобщи той във връзка на оставката на здравния министър Николай Петров в коридорите на Народното събрание тази заран.

" Виждаме, има оставка на министъра на опазването на здравето, изясни той. - От вас /медиите, б.р./ разбрахме, че причина за оставката е одитен отчет и осъществена инспекция на прокуратурата, която не е открила нищо. Но от ГЕРБ настояват, че за тях тази оставка е честен акт. Морален акт при съществуване на одитен отчет и инспекция на прокуратурата, която не е открила нищо. Тогава идва различен въпрос. От вас - медиите, получихме много информация за оградата и каналджийството, от вас видяхме експанзия против възрастни хора на границата, от вас виждаме влезнали в действие правосъдни решения, които отново от вас - медиите, виждаме, че не се извършват. От вас виждаме през последните дни неоправдателно решение на бургаския съд за езика на омразата. Резултатът какъв е? Вицепремиерски пост! Намирисва ли ви на двойни стандарти ", заключи с въпрос Карадайъ.

" Едното е било честен акт, а другото какво е, запита той. - Какво значи това и какъв сигнал изпращаме към обществото? Ние твърдим, че ГЕРБ е отговорно затези двойни стандарти и за толерирането на експанзията, езика на омразата, омразата в деяние, в това число против медиите. Виждаме през формалния уебсайт на Министерски съвет закани към медиите. Какво повече е нужно, когато настояват, че са морални? "

На въпрос какво ще е държанието на Движение за права и свободи при гласуването на оставката на министър Петров и към бъдещия негов заместител, той отвърна: " Никой не е длъжен да бъде министър. След като персоналната му воля е да си подаде оставката, ние няма какво друго да създадем. И да подкреми тази оставка. Но значимият въпрос е какво прави ГЕРБ при съществуването на тези обстоятелства? Валери Симеонов през днешния ден към момента е вицепремиер. Сигналът към обществото какъв е? Да не се съблюдават законите, да не се извършват правосъдните решения, да има разпра. Вместо формалните държавни органи да си правят работата. През последните месеци сме очевидци на това. И какъв е моралът на ГЕРБ тогава, питаме ние ", заключи Карадайъ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР